Hlavní obsah

Drogy, zbraně, smrt otce. Mohl jsem být druhý Pablo Escobar, přiznává urostlý bijec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmírně působivou životní cestu má za sebou brazilský zápasník Rafael Xavier, který v posledních dvou letech nastupuje v organizaci OKTAGON MMA. Rodák ze Santosu prožíval krušné mládí, během kterého žil v chudobě, dělal aktivity na hranici zákona, a dokonce mu zemřel i otec. Brazilec rázem čelil životnímu rozhodnutí. Dát se na dráhu zločinu, nebo dělat něco jiného.

Foto: Oktagon MMA

Rafael Xavier na cestě za čtvrtým vítězstvím?

Článek

Dětství brazilského zápasníka připomínalo horskou dráhu, Xavier navíc vyrůstal v chudých podmínkách. „Bylo to takové dětství, nebylo lehké. Chvíli veselé, chvíli smutné. I když bylo všechno v pr*eli, všechno špatně, vždycky jsem hledal tu pozitivní stránku. Když jsme měli například jenom rýži a nic k ní, představovali jsme si, jak ji s něčím jíme," vzpomíná "Kratos" pro OKTAGON.

Moc tomu nepomohlo ani prostředí v brazilské favele, které bylo plné drog a aktivit na hranici zákona. „Snáz se zde vydáte špatným směrem namísto toho správného. Bylo jednoduché si sehnat pistoli, měl jsem podmínky pro to, abych se stal dealerem, možná druhým Pablo Escobarem. Měl jsem všechno, přístup ke zbraním, přístup ke drogám," pokračoval se slzami v očích.

První zásah do života brazilského zápasníka přišel již v devíti letech, kdy mu zemřel otec. „Měl jsem normální rodinu jako každý druhý, ale někdy v 8, 9 letech jsem přišel o otce. Byl jsem ho navštívit ve vězení a nevím, proč tam zemřel, nevzpomínám si. Chtěl jsem se zeptat mámy, ale ta hodně trpěla, a tak jsem nikdy nesebral odvahu," vysvětlil emočně rozladěný Xavier.

Urostlý Brazilec již v mládí čelil zásadnímu rozhodnutí. „Zkoušel jsem se zapsat na školu, ale neměl jsem nikoho, kdo by mě financoval, tak jsem to vzdal. Musel jsem pak odejít na mechanika, kde jsem také dlouho nezůstal. Pak jsem šel kolem jedné posilovny, zapsal jsem se tam a už jsem nikdy nepřestal," přiblížil své začátky.

Rázem začala éra bojových sportů, Xavier do ní vstoupil ve 14 letech. „Potřeboval jsem vybít svůj vztek a našel jsem se v zápasení, začal jsem v jiu-jitsu. Bavilo mě to, ale bohužel jsem neměl dost peněz. Přešel jsem proto na muay thai, díky kterému jsem začal vydělávat dost peněz. Postupem času jsem přešel k MMA, protože platili lépe a mohl jsem si toho víc dovolit," konstatoval rodák ze Santosu.

Xavier má od roku 2017 za sebou 16 MMA zápasů, během kterých hned desetkrát vyhrál. V roce 2020 navíc přešel do česko-slovenské organizace OKTAGON MMA, kde si během tří zápasů připsal tři knokauty. „Miluju fanoušky, mám rád publikum. Láska na první pohled. Zápasím kvůli sobě, ale také kvůli nim. Chci bojovat o titul, patří mi. Patří na něj vyrýt moje jméno," věří si.

Reklama

Související témata: