Hlavní obsah

Druhý Jaromír Jágr? Nestárnoucí veterán má před sebou životní šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární Petr „Monster“ Kníže se již 9. dubna představí na turnaji OKTAGON 32, kde si to v titulové bitvě rozdá o pás veltrové váhy s šampionem Davidem Kozmou. Dojde tedy na reprízu souboje z roku 2017, kdy se radoval právě Monster. Ten je i ve svých 44 letech stále při chuti. Na dosah má titul a také šanci zapsat se do rejstříku nejstarších šampionů všech dob. Více už v našem rozhovoru.

Jaromír Jágr českého MMA před titulovou bitvou. Kozma se má na co těšit, vzkazuje MonsterVideo: Sport.cz

 
Článek

Patnáct. Tolik let od sebe dělí Davida Kozmu a Petra Knížete. Ne nadarmo je veterán s přezdívkou „Monster" přirovnáván k legendárnímu hokejistovi Jaromíru Jágrovi. Ten letos oslavil 50. narozeniny.

„Cítím se pořád mladej. Je to o tréninku, kardiu. Je mi furt kolem pětadvaceti, do padesáti je to dlouhá doba," říká s nadsázkou Kníže. „Doufám, že do 50ti nevydrží, nemyslím si, že je to ideální věk pro MMA. Uvidíme, drsnej je na to dost," reagoval pro změnu zápasníkův trenér Lukáš Bárta.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

S Růžovým panterem, který drží titul bezmála čtyři roky, se Kníže poprvé utkal v roce 2017. Tehdy ze zápasu odešel vítězně právě veterán domácí scény. Zajímavé bude proto sledovat, jak se cesty obou bojovníků posunuly. „Posunul se, má za sebou několik těžkých zápasů a nabral zkušenosti. To jsem ale nabral i já, má se na co těšit," láká Monster.

Jedna novinka českého veterána přesto čeká. Poprvé v kariéře bude zápasit v pětikolovém duelu. „Pět kol jsem ještě neměl, je to moje premiéra. Za mlada, kdy byly ultimátní zápasy, se bojovalo dlouho. Kolo bylo na dvacet minut, tentokráte se bojovalo dlouho. I tak jsem fyzicky připravenej," nechybí Knížeti odhodlání.

Cesta k titulové šanci přitom nebyla vůbec lehká, česká legenda se během své kariéry potýkala s řadou patálií. „Za celou kariéru jsem se k této šanci nedostal, je to pro mě zadostiučinění. Věnuju se tomu tak dlouho a nemám adekvátní výsledek. Ve finále je mi to ale jedno," dodal rodák z Prahy.

Reklama

Související témata: