Hlavní obsah

Fighter Růžička chce do světa. Poslední roky mě zbrzdily, tvrdí. Chystá i životní změnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Pádů bylo až moc,“ mrzí elitního českého bojovníka Tadeáše Růžičku, jehož jméno v minulém roce problesklo snad všemi médii v souvislosti s napadením neznámého muže v pražských ulicích. Talentovaný fighter se ovšem vrátil na starou kolej a znovu přesedlal na plnohodnotnou kariéru bojovníka, v rámci níž touží prorazit na vysněnou světovou scénu. A byť nyní působí v česko-slovenské organizaci RFA, nemusí to být v letošním roce jediná zastávka.

Foto: RFA

Tadeáš Růžička se připravuje na další zápas. Archivní foto.

Článek

Jak nedávno sám přiznal, měl v posledních měsících temnější období. Nyní se ale jeden z nejtalentovanějších českých postojářů Tadeáš Růžička plně soustředí na kariéru sportovce, v níž nedávno zaznamenal další úspěch. Na konci loňského roku právě po skandálním období získal titul šampiona v česko-slovenské organizaci RFA. Následně přišel podpis nové – vylepšené - smlouvy.

O tom, že to 26letý pražský fighter myslí s kariérou sportovce skutečně vážně, svědčí i jeho několikatýdenní dřina v horkém Thajsku, kde ladí formu na jeden z dalších bojů v kleci. „Po hodně letech mám opravdu tvrdou přípravu, jdu strašně moc nahoru. Až se vrátím, tak budu atakovat opravdu velká jména. Už se nechci plácat v našem písečku, chci světová jména. Ať to dopadne, jak to dopadne. Chci umřít s tím, že jsem zápasil s tímhle a tímhle, a dokázat svoje kvality,“ říká odhodlaně Růžička pro Sport.cz.

I proto dře v jiném prostředí, kde strávil už měsíc. „V Thajsku plánuji být ještě dva měsíce a do budoucna i celkově žít. Tréninky tady jsou úplně o něčem jiném,“ porovnává. „Přijel jsem sem dát se dohromady a udělat ze sebe opravdu profesionálního fightera, což lidi brzo uvidí. Byl jsem rok dva trochu mimo, ale to k životu patří. Zbrzdilo mě to a teď chci dát lidem najevo, kdo doopravdy jsem. Sám vím, že jsem se choval jako č***k, k čemuž přispívaly další věci ze života. Tohle je teď moje cesta,“ nastiňuje.

„Nejsem tady na dovolené, ale přijel jsem sem trénovat a především se nad sebou zamyslet, co chci změnit a jak bych se měl chovat, protože už mám velkou sledovanost. Jsem už někdo úplně jiný, než jsem byl dřív. Uvidíte, až se vrátím do Prahy, co vám ukážu za zápasy,“ dodává na sociálních sítích.

O zahraničním bojích Růžička koneckonců často mluvil, láká ho především prestižní asijská organizace ONE Championship, kde by se poměřil s těmi nejlepšími. Smlouvu má ale na domácí scéně, nedávno podepsal „vylepšený“ kontrakt s organizací RFA, který mu jednak zajišťuje větší výplaty, ale také nemožnost vybírat si soupeře.

Jiný Tadeáš Růžička? Měl jsem temnější období, Clash mi změnil život vzhůru nohama, myslel jsem, že můžu všechno, říká zápasníkVideo: Sport.cz

„Co mu nabídneme, to vezme. Je to jeden z prvních zápasníků, který nemá ve smlouvě klauzuli, díky níž může odmítnout soupeře. Jsme za to velmi rádi. Je to šampion, který má světové cíle, a v tomto rozmezí by si zápasník soupeře vybírat neměl. Jen mu řekneme termín a následně soupeře,“ přibližuje podobu nového kontraktu spoluzakladatel organizace RFA Boris Marhanský.

Podle všeho zatím další zápas domluvený nemá, rovněž se spekuluje o druhém vystoupení v organizaci Clash of the Stars. Růžička se přitom naposledy v zahraničí ukázal téměř přesně před rokem, v chladném ruském prostředí ovšem pod pravidly MMA drtivě prohrál.

„Momentálně dáváme dohromady všechny turnaje, které budeme dělat. Tadeáše určitě uvidíme. Na sto procent nastoupí na našem společném galavečeru s organizací I Am Fighter v Praze, kde půjde o titul. A jestli to bude proti Sivákovi, nebo ne, tak i přesto bude obhajovat pás šampiona,“ prozradil Marhanský.

Na další zkušenost z Ruska to naopak nevypadá. „V současné době další zápas v Rusku není v plánu, řeší se Patrik Záděra, který má po posledním duelu hodně otevřené dveře. Dalšími možnostmi jsou Václav Sivák v kickboxu a Antonín Beck v MMA. To je pro tuhle chvíli všechno,“ říká Martin Wodecki, manažer, který má dobré vztahy s ruskou asociací RCC.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.