Hlavní obsah

Šampion Kincl se dočkal. Vrací se do klece, znovu bude hájit titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Konečně. Šampion střední váhy organizace Oktagon Patrik Kincl se po zdravotních problémech spojených se zlomenou očnicí vrací do bojiště. Třetí titulovou obhajobu přitom svede již 2. března na turnaji Oktagon 54 v Ostravě, kde se utká s prozatímním králem divize do 84 kg Polákem Piotrem Wawrzyniakem. Bude se jednat o hlavní bitvu galavečera, na němž dojde i k vypuknutí nového ročníku milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger v lehké váze.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl (vlevo) se raduje z triumfu. Archivní foto

Článek

Kincl přitom měl původně do dalšího titulového souboje naskočit na konci loňského roku, několik týdnů před duelem se Slovákem Vlastem Čepem ale přišla rána v podobě zlomené očnice, kvůli níž byl očekávaný boj nakonec zrušen. 34letý rodák z Hradce Králové navíc byl vyřazen i z tréninků, místo toho podstoupil řadu vyšetření. V tu chvíli byla ve hře i operace, k níž nakonec nedošlo.

Teď je ale vše připraveno. Kincl se 2. března na turnaji Oktagon 54 postaví polské síle v podobě Piotra Wawrzyniaka, který za něj shodou okolností zaskakoval loni v prosinci. V tehdejší bitvě o prozatímní titul přejel již zmíněného Čepa ve třetím kole na technický knokaut. V Ostravě si to tedy rozdá právoplatný šampion s dočasným držitelem titulu.

Kincl se tak po skalpech Alexe Lohorého a Karlose Vémoly již potřetí postaví do zápasu z pozice šampiona. Březnový termín je pro něj ideální i z toho pohledu, že se po několika měsících jedná o turnaj na českém území. Souboj s Wawrzyniakem bude hlavním trhákem galavečera.

„Stylově mi přijde dost podobný jako Vlasto Čepo, přičemž s Vlastem bych se i rád potkal na nějakých společných sparinzích, kde bych mu předal wrestling a něco ze země a jeho bych využíval pro tvrdé výměny, které umí i Polák,“ hodnotil Kincl na svém Youtube kanálu nového soupeře.

Polský šampion organizace Babilon MMA, který má v Oktagonu za sebou jediný duel, bude platit za outsidera. Tlak by tedy měl být na Kinclově straně. „Pro mě bude o něco techničtější najít si skulinky – jak ve wrestlingu, na zemi a také v postoji, kde bych ho chtěl vychytávat na jeho chybách. Bude to o tom, nenechat se strhnout do nějaké přestřelky, ale naopak technicky a takticky neustále uzobávat a najít si ideální příležitost, jak zápas ukončit,“ přeje si Kincl.

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu v jeho vlastní hře. Terminátor skončil s pořádně rozbitým obličejemVideo: Oktagon TV

„Pro Patrika to bude velmi těžký soupeř, i proto ho nevnímám jako tak obrovského favorita. Právě naopak si myslím, že Piotr je velmi nebezpečný oponent. Viděli jsme to v jeho posledním duelu, kde ukázal, že je hrozbou pro každého v divizi. Pro Patrika je to velký zápas a v duši jsem doufal, že se k němu dřív nebo později dostaneme,“ říká pro Sport.cz Pavol Neruda, spoluzakladatel organizace Oktagon MMA.

Ostravský turnaj mimo jiné přivítá i druhý ročník úspěšného projektu s názvem Tipsport Gamechanger, na jehož konci si vítěz přijde v přepočtu na více než 7 milionů korun. Loňský ročník ve střední váze opanoval Srb Bojan Veličkovič, nyní tak započne pouť v lehké váze, z níž v předchozích hodinách vypadl jeden z favoritů – Losene Keita. Belgičan si zranil nohu. Diváci přesto mohou hlasovat, zda se bude moci zapojit alespoň do další fáze pyramidy.

Reklama

Související témata: