Hlavní obsah

V šestačtyřiceti stále nemá dost. Česká legenda Kníže končit nehodlá, další zápas ale tají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva přiletěl z nešťastné lasvegaské mise svého svěřence Machmuda Muradova ve slavné organizaci UFC, okamžitě upaloval na vlastní trénink. Nestárnoucí bojovník Petr „Monster“ Kníže se totiž znovu chystá do boje. Překážkou není ani na bojovníka poměrně vysoký věk (46 let), na což bývalý bijec největší česko-slovenské organizace Oktagon MMA nebere ohled. „Chci si napravit reputaci, aby mě ještě neházeli do starého železa,“ přeje si legenda.

Foto: RFA

Petr „Monster“ Kníže (vlevo) v souboji se Stevenem Krtem

Článek

Za poslední roky sice svedl pouhé dva duely (oba neúspěšně), jenomže i přesto 46letý veterán Petr Kníže patřím k největším legendám tuzemské bojové scény. Vždyť v Praze řídí oblíbenou tělocvičnu „Monster Gym“, kde neustále dává do těla desítkám svěřenců. I to ho motivuje nepoložit rukavice definitivně do středu klece, končit zatím nehodlá.

Dokonce už má domluvený další zápas, konkrétnější ale zatím být nemůže. „Něco je předjednaného, ale zatím to ještě nemůžu říct. Bude to letos v první polovině roku a v Česku,“ tají houževnatý bojovník, který v kariéře pocítil pouhé tři porážky – s Karlosem Vémolou, Davidem Kozmou a naposledy se Stevenem Krtem v organizaci I Am Fighter, kde senzačně neuspěl v bitvě o pás veltrové divize.

Klec je zkrátka jeho druhým domovem, zatím si to bez ní nedokáže představit. „Těším se, poslední zápas sice nechci nějak rozebírat, ale vím, že ho chci napravit. Chci si napravit reputaci, aby mě lidi ještě neházeli do starého železa,“ přeje si. Soupeře pro zatím nespecifikovaný galavečer nemá, odpověď na tuto otázku se teprve bude ladit. „Teď budeme vše řešit a domlouvat,“ usmívá se vousatý sympaťák.

Co ale ví, je datum zápasu. Ani v opačném případě by ho to nezastavilo od neustálé dřiny po boku elitních bojovníků. „Nepotřebuju to vědět, pořád máme dost kluků, kteří zápasí, takže s nimi trénuju. Když mám svůj zápas, tak potřebuju vypadnout, odjet, což jsem minule neudělal. Tady mám v gymu tolik práce s lidmi a další věci okolo, že nejde o ideální přípravu,“ trápí Knížete.

46letý bijec přitom na domácí scéně prošel řadou organizací. Nejdelší dobu strávil v již zaniklé XFN, kde porazil například Davida Kozmu, načež si vyzkoušel štace v IAF, Oktagonu a naposledy RFA. Zkušeností tak má na rozdávání.

Kníže navíc poslední dva týdny strávil v americkém Las Vegas, kde hnal do boje uzbeckého svěřence Machmuda Muradova, jehož souboj na UFC Fight Night 235 proti ruskému bijci Aliaschabu Chizrievovi skončil dost nešťastně. Již po jedenácti vteřinách duelu došlo k zásahu prstem do Muradovova oka, kvůli čemuž byl duel vyhodnocen jako „no decision“ (bez výsledku).

Třiatřicetiletý Uzbek, který se rovněž proslavil zápolením na českém území, s poraněným levým okem stále bojuje. Ani s odstupem desítek hodin ho nedokáže otevřít, proběhnou tak další vyšetření. „Zatím to vypadá, že nejde otevřít jen kvůli tomu, že to víčko je pohmožděné. Chce to čas. Je to zranění, se kterým se nedá nic moc dělat. Nejde otevřít ani silou,“ přiblížil Kníže po pondělním příletu z americké mise.

Reklama