Hlavní obsah

Historicky druhá Češka v UFC má šanci na reparát. Extrémně důležitý zápas, ví trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je tu další výzva. Historicky druhá Češka v nejslavnější bojové organizaci UFC Tereza Bledá má šanci na reparát za nevydařenou premiérou. Již 17. června se na turnaji UFC: Fight Night v Las Vegas utká s Brazilkou Gabriellou Fernandesovou, která má rovněž mezi elitou za sebou jeden zápas. Česká bojovnice se tak do zápasového kolotoče vrací po zhruba půl roce.

Foto: UFC

Tereza Bledá (vpravo) během debutu v UFC.

Článek

Bledá znovu po necelém půl roce narazí na soupeřku z Brazílie. Společnost v kleci jí bude dělat o osm let starší Gabriella Fernandesová, která má za sebou deset zápasů s bilancí 8 výher a 2 porážek. Její premiéra v UFC přišla letos v únoru, Kanaďance Jasmine Jasudaviciusové podlehla na body.

„Je to bývalá šampionka americké organizace LFA. Je to taková farma pro UFC, kde obvykle šampionky podepisují právě v UFC, což byl právě i tento případ. Je to tvrdá postojářka, obrácený guard. Nepříjemná soupeřka. To je ale v UFC každá, není moc z čeho vybírat. Když nám ji nabídli, tak jsme to okamžitě přijali," říká pro Sport.cz trenér André Reinders.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený First Round MGMT | Europe (@frm_europe)

Rodačka z Rio Grande patří mezi komplexní bojovnice. Třikrát slavila úspěch na KO/TKO, dvakrát se jí zápas povedlo vyhrát na submisi. Další tři triumfy přidala díky bodování sudích. Červená políčka pro změnu pokaždé přišla až po limitu. „Pro obě to bude extrémně důležitý zápas," ví Reinders.

Jednadvacetiletá Češka je v těchto dnech v zahraničí, kde se připravuje i po boku zkušené bojovnice. „Tereza je na čtrnáctidenním kempu ve Švédsku, kde trénuje s Pannie Kianzadovou, což je sedmička bantamové váhy UFC. Skvělá sparing partnerka," má radost bývalý bojovník. Bledá je podle něj ve skvělé formě. „Je natěšená ukázat, že opravdu patří mezi špičku ženského MMA."

Historicky druhá česká bojovnice v UFC zapsala své jméno v nejslavnější bojové organizaci před zhruba čtyřmi měsíci, do zápasnické "Ligy mistrů" vstupovala jako neporažená bojovnice se šesti výhrami na kontě. Mnozí odborníci jí proto dávali velkou šanci již během premiéry proti Brazilce Natalii Silvaové, z debutu se ovšem stala noční můra, ze které se česká bojovnice nějakou dobu oklepávala.

Padla totiž ve třetím kole na kop z otočky, paradoxně ale sama mohla slavit vítězství již během první pětiminutovky, kdy soupeřce páčila ruku. „Bohužel jí první kolo i hodně vzalo, soupeřka se tak začala ve druhém a třetím kole více prosazovat," hodnotil po zápase trenér André Reinders, dle kterého je úspěch už jen to, že se mezi elitu dostala již ve 20 letech.

Reklama

Související témata: