Hlavní obsah

Hotovo. Procházka zvládl váhu, bitva o pás klepe na dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naváženo. Český bojovník MMA Jiří Procházka před blížícím se galavečerem UFC 295, v němž svede titulovou bitvu s Brazilcem Alexem Pereirou, znovu bez problémů zvládl splnit váhový limit do 93 kg. Na jedničku si počínal také o pět let starší sok. Víkendovému vzájemnému měření sil v proslulé Madison Square Garden v New Yorku tak nic nebrání.

Jiří Procházka má naváženo před titulovou bitvou s Alexem Pereirou.Video: Sport.cz

 
Článek

New York (od našeho zpravodaje) - Ledově klidný, s maximální koncentrovaností a odhodláním směrem k boji. Zhruba s tímto vnitřním cítěním přistoupil mezi fotografy a novináře jednatřicetiletý Procházka, jenž v předchozích hodinách svedl tradiční shazovací proces. Při příchodu se ještě poplácal na hrudníku, načež po chvilkovém vyčkávání přistoupil k váhovému pultíku. Chvilka napětí byla na světě.

Ostřílený český samuraj nakonec bez sebemenších problémů zvládl navážit do stanového limitu 93 kg, na váze se ukázalo 92,6. Úleva se dostavila záhy, Procházka klíčový moment „oslavil“ s rukama nad hlavou. Pokud by to naopak nevyšlo, tak by v následných desítkách minut přišel na řadu opravný pokus. Na tyto trable ale naštěstí nedojde.

Úspěšný byl také jeho brazilský protějšek Pereira, který se na váhu vydal mezi prvními aktéry. Šestatřicetiletý bývalý kickboxer navážil 92,5 kg, měl tedy několik stovek gramů k dobru, což se značně projevilo i na jeho výrazu ve tváři. Suma sumárum, bitvě o pás polotěžké divize nic nebrání a diváci se mohou těšit na brazilsko-český souboj o nejcennější opasek světa. Stejně tak na duel o prozatímní titul v těžké váze mezi Angličanem Tomem Aspinallem a Rusem Sergejem Pavlovičem.

Kompletní skupina bojovníků se v pátečních odpoledních hodinách newyorského času přesune směrem k slavné aréně Madison Square Garden, kde proběhne veřejné vážení i s fanoušky v čele. Zde nebudou chybět poslední staredowny před galavečerem, k němuž dojde již 11. listopadu.

Reklama