Hlavní obsah

Hvězdný návrat se zřejmě odkládá. McGregor nesplnil podmínku, soupeř si do něj rýpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat jednoho z nejpopulárnějších bojovníků všech dob se podle všeho odkládá. Zahraniční zdroje totiž uvádí, že se hvězdný MMA bijec Conor McGregor ani v letošním roce v kleci neukáže. Důvodem má být fakt, že čtyřiatřicetiletý irský zápasník nedodržel termín návratu zpět do antidopingového programu USADA, ze kterého před dvěma lety kvůli zlomené noze odešel. Plánovaný návrat v prosinci tohoto roku proti Michaelu Chandlerovi tak má pořádné trhliny…

Foto: Profimedia.cz

Irský bojovník Conor McGregor se zřejmě letos v kleci neobjeví.

Článek

Mělo se přitom jednat o jeden z nejočekávanějších návratů letošního roku. McGregor totiž naposledy zápasil v červenci 2021, kdy si ve třetím vzájemném duelu s Američanem Dustinem Poirierem zlomil dolní končetinu a na dlouhé měsíce ho to vyřadilo z jakéhokoliv fungování v tělocvičně. Až po 18 měsících přišel zvrat a návrat legendárního bijce se blížil.

Milovaný i nenáviděný Ir se nejprve stal koučem populární show The Ultimate Fighter, ve které proti sobě soupeří dva týmy (Chandlerův tým aktuálně vede 4-0 na zápasy) a na samotném konci série si to v ohraničeném kolbišti rozdají také oba trenéři. McGregorův střet se zkušeným Američanem Michaelem Chandlerem byl přitom předběžně stanoven na prosincovou akci UFC 296. Nyní se ale vyskytl jeden problém, a to podstatný...

Podle zahraničních zdrojů se totiž věhlasný irský bojovník nestihl v požadovaném termínu zapsat zpět do antidopingového programu USADA, což je nezbytnost pro každého bojovníka slavné UFC. Další podmínkou pro návrat do klece je být součástí testovacího programu minimálně po dobu šesti měsíců, což v tuto chvíli McGregor nesplňuje. Do 16. června, což byl požadovaný termín, navíc nepředložil vzorky a není tak způsobilý k boji.

Situace pochopitelně naštvala právě nadcházejícího McGregorova soupeře. „Beze srandy, kde ten chlap sakra je?" ptal se na Twitteru. „Viděli jsme zprávu, že Conor není v programu USADA. Do 16. prosince zbývá 179 dní, což je poslední PPV turnaj v roce. A ještě k tomu se USADA jako na potvoru dnes objevila u mých dveří," pokračoval zkušený americký bijec, který bez problémů předložil vzorky.

Existuje ale způsob, jak šestiměsíční pravidlo obejít. UFC k němu může sáhnout za „výjimečných okolností", bojovník je ale povinen předložit dva negativní vzorky na doping. V minulosti se to povedlo například Američanu Brocku Lesnarovi, který v roce 2014 nemusel podstupovat čtyřměsíční program. Zvrat ale přišel po jeho návratu do klece. Lesnar měl po zápase pozitivní test na doping, v jeho těle se objevily antiestrogenní látky Klomifen a Letrozol.

McGregor přitom již dříve trval na tom, že povinný půl rok pod dohledem USADA obejde právě předložením dvou negativních testů. Antidopingový program toto tvrzení však vyvrátil. „V našem stanovisku jsme dali jasně najevo, že Conor by měl být v testovacím programu po celé šestiměsíční období," stojí v prohlášení.

Nutno dodat, že slavný bojovník minulý měsíc ubezpečil všechny příznivce, že se v letošním roce do klece vrátí. „Je to hotová věc. Do konce tohoto roku budu zpátky v kleci. Chystám se na to," ujišťoval novináře ve své restauraci. „Zápas s Chandlerem bude potvrzen až skončí UTF, poté budeme mít pro fanoušky datum," svěřil se koncem května.

V tuto chvíli to s největší pravděpodobností vypadá na návrat začátkem příštího roku, na což v minulosti narážel i šéf UFC Dana White. A nebo může přijít úplně jiný zvrat...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.