Hlavní obsah

Jirko, Jirko! Brno přivítalo šampiona UFC

Aktualizováno

Čerstvý šampion polotěžké váhy nejprestižnější bojové organizace UFC Jiří Procházka se vrátil zpět do České republiky. Po přistání v rakouské Vídni, následoval přesun do Brna, kde ho po 17 hodině na náměstí Svobody přivítaly davy fanoušků i primátorka města Markéta Vaňková. „Jirko, Jirko!“ sklízel aplaus od příznivců rodák z Hoštěradic.

Setkání s MMA bojovníkem Jiřím Procházkou v BrněVideo: Sport.cz

 
Článek

Procházka v neděli v brzkých ranních hodinách vybojoval titul polotěžké váhy organizace UFC. Ve strhující pětikolové krvavě bitvě dokázal 28 vteřin před koncem zápasu „uškrtit" již bývalého šampiona Glovera Teixeiru. Česká republika se tak dočkala historicky prvního šampiona nejprestižnější bojové organizace.

Český výprava včetně Jiřího Procházky se v pondělí vrátila zpět do rodné země. Po přestupu v Dubaji následoval přesun do Vídně, odkud další kroky vedly na náměstí Svobody v Brně, kde devětadvacetiletého bojovníka vítalo několik stovek nadšenců včetně primátorky města Markéty Vaňkové.

Sestřih duelu Jiřího Procházky s Gloverem TeixeirouVideo: Telly/Premier Sport

Krátké zpoždění světového šampiona zastínila euforická nálada nadšených příznivců. Ti nejprve na promítací obrazovce sledovali záznam nezapomenutelného duelu, ve kterém český hrdina v poslední půlminutě doslova vybojoval titul, poté však již mohli devětadvacetiletého šampiona naplno přivítat.

Jako první pozdrav z okna auta s pásem v ruce, další krok představoval Procházkův nástup na zaplněné brněnské náměstí, kde se dočkal velkolepého přivítání. „Jirka, Jirka," sklízel aplaus od příznívců rodák z Hostěradic. Ještě předtím si ale chvíle slávy užili také oba trenéři, Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák.

Poté již došlo na první řeč, během které se Procházka pochopitelně ohlížel i za titulovou bitvou. „Všechno je možné, pokud v to upřímně věříte. Všechno a cokoliv je možné," motivoval šampion, kterého v Brně přivítalo i několik příznivců z rodných Hostěradic. „Hodně jich zůstalo ještě v Singapuru, po zápase jsem je tam viděl. Teď někdy odlétají," vysvětlil.

Šampion UFC Jiří Procházka si užíval velkolepý návrat do Brna.Video: Sport.cz

Radost a euforie fanoušků ještě nabobtnala autogramiádou a focením s českým hrdinou. Ten s úsměvem a dobrou náladou obcházel kříčící dav, který ho ani na chvíli nespustil z dohledu. Šampionovy kroky poté vedly za novináři, se kterými rozebíral nejen titulový zápas Teixeirou, ale také zápasovou budoucnost.

I když příznivci ztratili českého hrdinu z dohledu, přesto na něj ještě několik desítek minut po akci čekali. Procházkova přítomnost na náměstí v Brně zkrátka budila obrovskou pozornost, Česká republika takový moment v bojových sportech totiž nepamatuje. Oslavné přivítání zcela určitě zůstaně i v hlavě šampiona nejprestižnější bojové organizace.

Reklama

Související témata: