Hlavní obsah

Kariérní změna. Elitní český boxer se vrací k MMA, podepsal s evropským gigantem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomu se říká změna. Elitní český profesionální boxer Vasil Ducár podepsal smlouvu s největší evropskou MMA organizací KSW, kde se poprvé pod pravidly smíšených bojových umění představí již za necelý měsíc. Znojemský rodák tak v polské asociaci doplní další české bojovníky v čele s Leem Brichtou či Michalem Martínkem.

Foto: Jiří Šimeček

Vasil Ducár s titulem pro šampiona křížové váhy.

Článek

Český boxer, který dlouhodobě patří mezi nejlepších šedesát boxerů světa v křížové váze, pod smlouvou v nové organizaci vyrazí poprvé do akce již 17. února, kdy se KSW podruhé ve své historii představí v Liberci. Ducár se navíc vrací k MMA, v němž si naposledy střihl zápas v roce 2019.

„Nabídku jsem obdržel už před rokem, od té doby jsem s nimi v kontaktu. Dokonce mi nabízeli loňský obrovský turnaj Colloseum 2, kde bylo 50 tisíc fanoušků. Tehdy se to křížilo, ale i tak jsem si říkal, že na to nejsem připravený. Když jsem to ale pak viděl, tak jsem si řekl, že by se mi to možná líbilo. (smích) Tím, jak se teď derou na českou scénu, kde jsem byl pozvaný na turnaj do Třince, tak jsem si řekl, proč ne. Radši litovat, že jsem něco udělal, než kdybych nic nedělal,“ vysvětluje pro Sport.cz.

Teď ho proto čeká nová výzva, která se rozhodně bude řadit mezi ty nejtěžší. V polské KSW na něj bude nachystána hromada zábavy. Na box ale zapomenout nehodlá. „Řešili jsme různé varianty, já jsem ale říkal, že primárně zůstanu u boxu a vždycky si vyčlením datumy, na které se připravím. Celkově je komunikace s nimi příjemná. Hodně věcí mi jsou schopni tolerovat,“ je rád znojemský rodák.

„Rozdíl to je i s tím ohledem, že musím trénovat i zem. Naposledy jsem ji jel snad pět let zpátky. Zjistil jsem, že tam trochu z toho zůstalo, tělo si něco pamatuje. Teď to jen oživíme,“ usmívá se český boxer, který na jméno soupeře pro turnaj v Liberci zatím čeká.

Od návratu k MMA si toho slibuje dost. „Baví mě velká divácká kulisa, haly a zážitky. Pro mě je to další nová výzva, takové to zpestření kariéry. Abych si, až budu starý, neříkal, zda jsem to měl zkusit. Nechtěl jsem takovou příležitost promarnit,“ líčí s nadšením Ducár.

Elitní český boxer tak v KSW doplní už tak hojný počet českých zástupců. Galavečer v Liberci si navíc nenechají z pozice bojovníků ujít Leo Brichta, který bude zápasit o prozatímní titul v lehké váze, nebo novic Matúš Juráček či Dominik Humburger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články