Hlavní obsah

UFC dostalo košem. Všichni ho chtěli, mne si ruce šéf Oktagonu po podpisu šampiona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídky se jen a jen hrnuly, přesto je o osudu jednoho z nejlepších zahraničních bojovníků v organizaci Oktagon MMA jasno. Šampion pérové váhy belgický přízrak Losene Keita dokonce poněkolikáté odmítl nejslavnější bojovou ligu světa UFC, aby víceletým kontraktem uzavřel smlouvu s českým gigantem. Ba co víc. Zúčastní se také milionového projektu Tipsport Gamechanger v lehké divizi, kde vítěz inkasuje v přepočtu více než 7 milionů korun.

Losene Keita poslal v dalším titulovém souboji k zemi Samsonidseho a zlomil mu čelist.Video: OKTAGON TV

 
Článek

„Všichni jej chtěli, ale dostanou jej pouze fanoušci Oktagonu. Společně rosteme a ještě máme kam růst,“ rozepsal se s nadšením spolumajitel organizace Ondřej Novotný na sociálních sítích, kde zároveň sdílel video s účastí šestadvacetiletého fightera v pokračování projektu Tipsport Gamechanger, který naplno vypukne již 2. března na turnaji v Ostravě.

Keita, který má na kontě jedenáct zářezů a jedinou nešťastnou porážku z titulového duelu, kdy si zlomil nohu, tak nevyslyšel ani vábení dalších elitních organizací napříč celým světem. Není tajemstvím, že kolem bývalého dvojnásobného šampiona poletovaly ty nejzvučnější hráči na poli bojových sportů. „Odmítl nabídky čtyř velkých organizací UFC, PFL, ONE FC a KSW. Pro svou současnost a budoucnost si vybral Oktagon,“ je rád Novotný. Keita podepsal víceletý kontrakt.

Definitivní rozhodnutí padlo teprve v předchozích dnech. Organizace musela zvážit, zda je nová smlouva pro ni snesitelná. „Keita je momentálně ten nejhledanější bojovník. Veškerá konkurence se ho snaží přetáhnout, ať už je to ONE, KSW, PFL nebo UFC. Otevřeně říkám, že se s tím nebojuje lehce. Je samozřejmě otázka, zda je to pro nás finančně dál snesitelné, ale dali jsme si nějaký deadline,“ říkal Novotný před několika dny v pořadu MMA letem světěm.

Není tomu poprvé, co mladý Belgičan dal zahraničním organizacím košem. O odchodu do slavné UFC se totiž spekulovalo téměř celý loňský rok, ani tehdy to elitní lize v čele s generálním ředitelem Danou Whitem nevyšlo. „Věří, že je pro něj nejlepší zůstat v největší evropské organizaci a bojovat před nejlepšími fanoušky ve vyprodaných arénách,“ tvrdí šéf Oktagonu.

Rovněž se zařadí mezi ostatní bojovníky milionového projektu Tipsport Gamechanger, který po loňském prvním ročníku ve veltrové divizi, přechází do lehké váhy, kde bude bojovník s přezdívkou „Black Panther“ patřit k největším aspirantům na vítězství. Na vítěze totiž čeká 300 tisíc eur (přes 7 milionů korun) a pořádně těžká trofej. Konkurence v honbě za triumfem ale bude obrovská.

V nadupané pyramidě bude vlát i česká vlajka. Reprezentovat ji bude dvojice Matouš Kohout a Vladimír Lengál. Jediným slovenským bojovníkem je prozatím šampion lehké váhy Ronald Paradeiser.

Reklama