Hlavní obsah

Konkurence pro UFC? Neporažený Nurmagomedov chystá velké věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Legendární Khabib Nurmagomedov zhruba před rokem ukončil aktivní zápasnickou kariéru, i přesto ale v oblasti bojových sportů zůstal. Minulý rok totiž koupil značku Gorilla Fighting Championship, kterou následně přejmenoval na Eagle Fighting Championship. EFC pod vedením neporaženého Nurmagomedova uspořádalo již patnáct turnajů. Následující rok se bude chtít poprvé vydat do světa, kde má velké plány.

Foto: EFC

Khabib Nurmagomedov před rokem koupil organizaci, kterou následně přejmenoval na Eagle Fighting Championship.

Článek

Orel, jak se Nurmagomedovovi přezdívá, sice během jediného roku zorganizoval hned patnáct turnajů, avšak většina se konala v rodném Rusku. Výjimku tvoří turnaje v Kazachstánu a v Kyrgyzstánu. Nyní se EFC zaměří na Spojené státy americké, konkrétněji na Miami, kde by se v lednu měla konat první zahraniční akce. Tisková konference ke zmíněné události je naplánována na 15. prosinec v Miami.

„Víte, nyní je konec listopadu. Pamatuji si, jak jsem zhruba před rokem koupil Eagle FC. Máme teprve rok, ale jestli se chceme stát velkou organizací, potřebujeme k tomu alespoň pět nebo šest let. Musíme po celém světě organizovat různé akce a turnaje. Musíme zorganizovat akce v USA. Musíme podepsat hodně zápasníků. Je příliš brzy hovořit o soutěži s velkými rybami. Teprve začínáme a já se na tu cestu velmi těším," nechal se slyšet Nurmagomedov pro ESPN.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

Plány na následující kalendářní rok jsou prý ale velké. Nurmagomedov má v plánu přivést několik hvězd včetně veteránů z prestižních organizací UFC či Bellator. Ruský zápasník ale zdůraznil, že má vlastní vizi a nechce být soupeřem velkých organizací.

„Není tajemstvím, že UFC je nejlepší na světě. Už téměř 30 let dělají kluci skvělou show po celém světe. UFC je velká značka. Nechci jí konkurovat. Mám jiný pohled a svoje zásady. Mám svůj názor," uvedl Nurmagomedov.

A jaká bude náplň práce úspěšného bojovníka po kariéře? Bude dělat promotéra, bude přítomen na mediálních akcích a staredownech. Bude mít tedy totožné povinnosti, jako má šéf slavné UFC Dana White.

V jedné věci se chce ale od šéfa UCF určitě lišit. „Když Dana začínal v UFC, tak měl vlasy. Po těch letech vidíte, že už žádné nemá. Nechci skončit jako Dana," dodal Nurmagomedov se smíchem.

Reklama

Související témata: