Hlavní obsah

Kontroverzní kulturista dostal naloženo! Zkrvavená tvář zažila hodně tvrdé otřesy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětihodinová zábava s bojovými sporty. Domácí organizace I Am Fighter přijela s pátým vydáním, které diváky ani tentokrát nenudilo. V hlavním trháku plzeňského večera padl kontroverzní bijec Filip Grznár, jehož zkrvavená a dobitá tvář byla veledílem třicetiletého Frederica Komuenhy, který zažil úspěšný MMA debut. Pořádné granáty znovu nasázel obávaný Jevgenij Orlov, který v souboji těžkých vah neměl se soupeřem slitování. K vidění byly ale další strhující okamžiky.

Filip Grznár se dosmál. Frederico Komuenha k němu vyslal bomby a ukončil hoVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Vrchol galavečera nenabídl střet ostřílených borců, nýbrž bitvu dvou odlišných světů. Zatímco třicetiletý Frederico Komuenha ještě před několika měsíci seděl za mřížemi věznice, naopak milovaný i nenáviděný Filip Grznár se nedávno postaral o kontroverzní výrok ohledně války. Přesto vzájemné měření sil budilo velkou pozornost.

Komuenha, pro kterého se jednalo o debut v MMA, neuvěřitelně zběsilým způsobem nastoupil do soupeře, který než se stačil rozkoukat, tak klečel v problémech na zemi. Grznár toho během několika vteřin inkasoval víc než dost, po dělovkách z postoje přišly i kolena, načež jeho protivník sázel pěknou palbu úderů i na zemi. Krev na sebe nenechala dlouho čekat. V jednu dobu to dokonce vypadalo na finální jízdu třicetiletého bojovníka.

Tvrdé KO. Jevgenij Orlov poslal po dvou minutách Davida Závodu k zemiVideo: O2 TV Sport

Leč tomu tak nebylo. Bývalý kulturista naopak utekl hrobníkovi z lopaty ukázkovým takedownem, kterým se mu povedlo soupeře strhnout pod sebe. A právě to Grznárovi výrazně pomohlo. Nicméně ani více než dvouminutová dominantní pozice, při které poprvé výrazně inkasoval také Komuenha, neznamenala konec zápasu. První pětiminutovka utekla jako voda, kondice obou zápasníků ale brala z posledního.

I Am Fighter 5hlavní karta, výsledky
Frederico Komuenha - Filip GrznárVítěz: Komuenha (2. kolo - TKO)
Jevgenij Orlov - David ZávodaVítěz: Orlov (1. kolo - TKO)
František Bočáň - Michal VostrýVítěz: Bočáň (body)
Pavel Pilný - Stanislav MašekVítěz: Pilný (3. kolo - submise)
Jan Kočka - Mike JuříkVítěz: Juřík (body)
Denis Hnídek - Zikli AnoumouVítěz: Hnídek (body)
Miroslav Kučera - Martin HorskýVítěz: Horský (1. kolo - submise)
Steven Krt - Matěj FojtíkVítěz: Krt (3. kolo - submise)

I proto byl vstup do druhého kola hodně pozvolný. Sotva stojící Grznár v postoji tápal, což kontroverznímu bijci přesto nevzalo úsměv z tváře. O několik vteřinek později už mu ale do smíchu nebylo. Komuenha znovu předvedl tvrdost paží, kterými soupeřem natolik otřásl, že stačilo u pletiva znovu několikrát přesně vypálit. Grznár to neustál a v úvodu druhého kola bylo po zápase. Jeho série dvou výher v řadě je fuč.

Došlo i na střet těžkých vah. Souboj Jevgenije Orlova a Davida Závody ale netrval ani dvě minuty. Začalo se totiž hodně od podlahy. Oba těžkotonážníci na nic nečekali, okamžitě se do sebe pustili, předčasný konec tak každým úderem visel ve vzduchu. Poměrně vyrovnaná pasáž přinesla nátlak více než stokilového Orlova, který poblíž pletiva tvrdou kombinací zamířil přesně na soupeřovu bradu. Závoda měl ruce dole a prudké granáty ho přikovaly k zemi. Orlov sice ještě za soupeřem přiskočil, sudí ale duel ukončit na TKO.

Krvavá řežba. Steven Krt uškrtil v závěru zápasu Matěje FojtíkaVideo: O2 TV Sport

Neskutečný zvrat nabídl duel mezi Stanislavem Maškem a Pavlem Pilným. Prvně jmenovaný v prvních dvou kolech jednoznačně diktoval tempo, soupeře školil skvělými takedowny a kontrolou na zemi a vypadalo to, že v podobném duchu se ponese také závěrečná pětiminutovka. Avšak opak byl pravdou. Pilný prokázal zkušenosti, skvělým nástupem dostal soupeře pod sebe, kde ho nakonec dvě a půl minuty před koncem dokázal ukončit na rear-naked choke. Fantastický comeback.

Zápas s pořádnou příměsí krve vypukl mezi Stevenem Krtem a Matějem Fojtíkem. Duel dokonce musel být v úvodu třetího kola na chvíli přerušen. Lékař zkontroloval Krtův zdravotní stav, obličej od krve s nepříjemným cutem u oka totiž jednoznačně vypovídal o nekompromisní řežbě. Ačkoliv toho Krt moc neviděl, přesto byl puštěn zpět do zápasu, čehož hravě využil. Na zemi pečlivě přešel k pozici ke škrcení, které nakonec dokázal utáhnout.

Jednoznačný průběh proběhl ve veltrové váze. František Bočáň rovněž celý průběh boje vsázel na pečlivou kontrolu na zemi, kde Michala Vostrého neustále zásoboval salvou úderů. Po tvrdých loktech dokonce na hlavě chomutovského Vostrého vytryskl pořádný cut, který přinesl krvavou spoušť. Rutinní obrázek souboje přesto málem skončil překvapením. Vostrý totiž zčistajasna sáhl k páce na ruku, kterou div soupeře nedonutil odklepat. Bočáň kritický okamžik nakonec přečkal a došel si pro výhru na body.

Reklama

Související témata: