Hlavní obsah

Netradiční střet! Bývalý vězeň si to rozdá s kontroverzním kulturistou. Dělám to pro peníze, zní před zápasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život, který mu píše tak trochu netradiční příběh. Třicetiletý Frederico Komuenha ještě před několika měsíci vysedával za mřížemi věznice, po návratu na svobodu se ale rozhodl vydat na dráhu bojových sportů. Potetovaný svalovec si po atletice a fotbalu odkroutí premiéru také v MMA. Na turnaji I Am Fighter 5, který se uskuteční 17. června, na něj v kleci bude čekat kontroverzní bijec Filip Grznár. Plzeňský rodák rovněž není typickým zápasníkem, slávu si vydobyl díky závodění v kulturistice.

K MMA se Frederico Komuenha dostal ve vězení. Pro debut dostal za soupeře kontroverzního Filipa GrznáraVideo: Sport.cz

 
Článek

Vrchol plzeňského galavečera organizace I Am Fighter nepřinese střet profesionálních zápasníků, nýbrž osob, jejich životní příběhy jsou hodně odlišné od příběhů těch ostatních. Premiéra v MMA totiž čeká na třicetiletého Frederica Komuenhu, který si to v kleci rozdá s o něco zkušenějším kontroverzním bijcem Filipem Grznárem.

Prvně jmenovaný, jehož život není zrovna procházka růžovou zahradou, ještě nedávno zažíval atmosféru vězeňského prostředí. „Byl jsem odsouzen za ublížení na zdraví, dostal jsem šest let, ale byl jsem tam tři roky. Stalo se to, když mi bylo třeba sedmnáct osmnáct," vysvětluje Komuenha. „Furt se to odkládalo, tak jsem tam šel až v nějakých šestadvaceti," popisuje potetovaný bojovník.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

„Určitě jsem se zamyslel nad spoustou věcí, udělal jsem na sobě pokrok. Člověk má hodně času přemýšlet nad tím, co dělal špatně. Změnil jsem se o sto procent," konstatuje třicetiletý rodák z Bruntálu.

Tříletý pobyt v cele ho přivedl na jiné myšlenky, například dát se na dráhu bojových sportů. „Nechali nás zde trénovat. Ráno jsem chodil běhat, odpoledne jsem měl silový trénink a večer jsem šel trénovat box nebo MMA. MMA mi poradil jeden člověk, který má svojí organizací," líčí své první zkušenosti se smíšenými bojovými sporty.

Komuenha bude moct vynaloženou dřinu a píli zúročit na turnaji I Am Fighter 5 v Plzni, který se uskuteční 17. června. Premiérovým soupeřem v kleci bude kontroverzní kulturista Filip Grznár. K vzájemnému měření sil ale původně dojít vůbec nemuselo.

Kontroverzní kulturista Filip Grznár slavil své první vítězství v MMA. Pobiju vás všechny, vzkázal z kleceVideo: Sport.cz

„Frederico mi napsal na Instagram, kde se mě slušně zeptal, jestli bych s ním nevzal zápas. Nejprve jsem to nepřijal, protože jsem měl po prvním zápase problémy, že mi lidé psali, že jsem rasista. Nejprve jsem řekl, že raději ne. Poté jsme to ale diplomaticky probrali," vysvětlil sedmatřicetiletý Grznár, který má za sebou již čtyři MMA duely.

Přímý přenos hlavní karty I Am Fighter 5 nabídne stanice O2 TV Sport, která dlouhodobě přináší to nejzajímavější z bojových sportů. Vedle prestižní UFC vysílá O2 TV také MMA organizace I Am Fighter, Night Of Warriors a další.

„Jsem špičkově připravený, jdu tam s čistou hlavou. Vypnout mě je hodně těžké, neudělám ani krok dozadu," je přesvědčen bývalý kulturista, pro kterého bude hrát i výhoda domácího prostředí. „Je mi to úplně jedno, jsou mi všichni lidi úplně jedno. Já to nedělám pro lidi, ale pro sebe a pro peníze," dodal profesionální sportovec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.