Hlavní obsah

Křik, krvavá spoušť i nosítka v akci. Libercem před tisícovkami diváků cloumaly emoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak rychlý turnaj česko-slovenská organizace Oktagon MMA dost možná nepamatuje. Galavečer s pořadovým číslem 41 a premiérová akce v Liberci totiž přinesla hned 9 z celkových 11 zápasů ukončených před limitem. Souboje mnohdy končily velice rychle a diváci měli možnost se bavit festivalem atraktivních koncovek. Nouze nebyla o nekompromisní KO a také pořádnou příměs krve, která dala napínavým bojům zase další náboj. Do akce se dostali i zdravotníci, v jednom případě také nosítka.

To byla nadílka! Večer plný ukončení před limitem, takový byl Oktagon 41 v LiberciVideo: Oktagon TV

 
Článek

Zvykem největší tuzemské bojové organizace rozhodně není končit před půlnocí, ba naopak se galavečery mnohdy protáhnou o několik dalších minutek do následujícího dne. Turnaj Oktagon 41 byl v této téměř tradiční záležitosti proti. Rychlou zábavu v liberecké Home Credit Areně přitom nastartoval český bojovník Melvin Mané, jehož zápas byl oznámen teprve několik dnů před galavečerem.

Polský rival Szymon Broncel si soupeřovu tvrdost jistě pamatuje dodnes. Ve druhém kole totiž čelil sérii nebezpečných loktů, jejichž výsledkem byla obrovská podlitina pod okem a krev ve tváři. Hlavní sudí tak neměl jinou možnost, než duel ukončit. Podobným ukončením se prezentoval i domácí miláček Jan Malach, jehož ostří loktů pro změnu u pletiva pocítil Íránec Ebrahim Hosseinpour, který padl již po necelých dvou minutách.

Foto: Oktagon MMA

Polský bojovník Adam Palasz v nejkrvavějším souboji turnaje.

Do kategorie nejrychlejších ukončení se jistě zapíše polský dynamit Mateusz Strzelczyk, jehož výstavní KO překvapilo dost možná i jeho samotného. V roli obrovského outsidera totiž divákům připravil šok v podobě dělové rány pravou rukou, kterou poslal urostlého Francouze Joricka Montagnaca v bezvládném stavu na zem. Radost polského ranaře mohla být po turnaji výrazně větší, neboť si s Dánem Magardem rozdělil bonus za výkon večera v celkové hodnotě 5 tisíc eur (přibližně 116 tisíc korun).

Zápasy ukončené před limitem
Jonas Magard - Gustavo LopezVítěz: Magard (TKO)
Ebrahim Hosseinpour - Jan MalachVítěz: Malach (TKO)
Melvin Mané - Szymon BroncelVítěz: Mané (TKO)
Ondřej Raška - Jaime CorderoVítěz: Cordero (KO)
Václav Mikulášek - Matyas ViszlayVítěz: Mikulášek (KO)
Jorick Montagnac - Mateusz StrzelczykVítěz: Strzelczyk (KO)
Karlos Vémola - Al MatavaoVítěz: Vémola (submise)
Dan Vinni - Daniel ŠkvorVítěz: Vinni (submise)
Peter Gabal - Hafeni NafukaVítěz: Nafuka (submise)

Nic dlouhého nebylo k vidění ani v anglicko-českém souboji. Dan Vinni sice do souboje s Danielem Škvorem nastupoval se zraněným kotníkem, nakonec to ale byl sám velezkušený rodák z Londýna, kterému se povedlo na zemi vykouzlit páku na nohu. Škvor sice chvíli odolával, bolest ale byla silnější a donutila ho odklepat.

Do kategorie nešťastných konců se zařadil český bojovník Ondřej Raška, který se do klece vrátil po dlouhých dvou letech. V kulatém kolbišti se ale moc dlouho neohřál. Ostravského tvrďáka totiž Jaime Cordero tvrdým úderem sestřelil na podlahu, kde přidal další kladiva. Z Raškova úst dokonce vyletěl chránič zubů. Pořádnou práci poté měli i lékaři, kteří nakonec potlučeného bojovníka odnesli na nosítkách. Nepovedený comeback.

Foto: Oktagon MMA

Ondřej Raška (vlevo) musel být po tvrdých granátech odnášen na nosítkách.

Sbírka KO pokračovala i v zápase milovaného a nenáviděného Václava Mikuláška, který divákům přichystal ne zrovna tradiční ukončení. Dobře mířené koleno na oblast břicha přinutilp slovenského soupeře Matyase Viszlaye stočit se do klubíčka a duel byl ukončen.

Chybět nemohly ani precizní techniky škrcení. Jedno takové předvedl i Karlos Vémola, který i přes menší problémy sáhl ke své nejsilnější zbrani a samojského bojovníka Al Matavaa hravě uškrtil na rear-naked choke. Gilotinu naopak předvedl Němec Hafeni Nafuka, jenž uškrtil Vémolova parťáka z gymu Petera Gabala. Zapomenout se nesmí ani na poměrně rychlý konec v bitvě šampionů bantamové váhy. Dán Jonas Magard ztloukl Američana Gustava Lopeze ve druhém kole na TKO.

Foto: Oktagon MMA

S obrovskou podlitinou pod okem skončil i Polák Szymon Broncel.

Přezdívku nejkrvavější jistě snese duel těžkých vah. Polák Adam Palasz se drtivou většinu potýkal s obrovskou tržnou ránu na čele, ze kterého se vyrojila pořádně krvavá spoušť. Vítaná záležitost naopak pro Bulhara Lazara Todeva, jehož precizní výkon nejen, že stačil k vítězství, ale rozhodně nedá soupeřovi jen tak zapomenout.

Reklama

Související témata: