Hlavní obsah

Krutý večer. Čech inkasoval dělovku do slabin, velká tržná rána rozhodla titulovou řežbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Expanze do Velké Británie je minulostí. Bojový večer největší česko-slovenské organizace Oktagonu MMA na novém území psal nové příběhy, nečekané zvraty i nemilosrdné konce střetů v kleci. Do poslední kategorie se bezpochyby dá zařadit účinkování jednoho ze dvou českých zástupců na turnaji Oktagon 48 v Manchesteru Jakuba Bahníka, jenž v souboji s místním bijcem inkasoval dělovku přímo do slabin, díky čemuž byl duel bleskově ukončen. Dopad rány se rozlehl celou AO arenou, patřičně zareagovali také diváci.

Rychlý konec a bolest. Jakub Bahník inkasoval tvrdý kop do slabin a svíjel se na zemiVideo: OKTAGON TV

 
Článek
Fotogalerie

Tři české příběhy, tři odlišné konce. Zatímco se jako jediný z vítězství radoval Zdeněk Polívka, který suverénně na body přejel velezkušeného Lee Chadwicka, naopak zcela bez zápasu se na poslední chvíli ocitl Jaroslav Pokorný. Jeho střetu s kontroverzním bojovníkem Shemem Rockem zabránil incident z předchozího dne, ve kterém si český veterán odnesl z fyzického konfliktu během vážení zdravotní šrámy na žebrech. Do boje nebyl vpuštěn lékařem. Krátkou, navíc nemilosrdnou kapitolu, napsal i ostřílený Jakub Bahník…

Ač do duelu se striptérem, tanečníkem, a především bojovníkem v jedné osobě Angličanem Akonne Wanlissem nevstupoval z pozice favorita, přesto si věřil na další britský skalp. Nepovedlo se. Již po 25 vteřinách boje to zadunělo celou manchesterskou arénou, neboť oba bojovníci souběžně vyskočili do vzduchu, kde došlo k zásadnímu okamžiku. Koleno sebevědomého Angličana v plné síle dopadlo do suspenzoru chránící soupeřova citlivá místa, emoce i obavy byly na světě.

Ion Surdu parádně knokautoval LohoréhoVideo: OKTAGON TV

Bahník se dlouhé minuty v bolestech svíjel na zemi, jeho zdravotní stav musel následně kontrolovat i lékař. A jelikož nepomohla ani tradiční doba na zotavení, sudí duel odmával a výsledek vyhodnotil jako „no contest“ (bez vítěze). Zatímco otřesený Čech za podpory týmových kolegů odkráčel do útrob haly, naopak Wanliss během pozápasového rozhovoru prožíval odlišné emoce.

„Nechápu, proč moji soupeři skáčou do vzduchu, možná se mě bojí,“ přemítal Angličan bezprostředně po duelu. „Tahle rána by mě také bolela, ale za těch pět minut bych se oklepal. Příště mu asi koupím titanový suspenzor. Možná, když cítil první ránu, tak viděl, že na to prostě nemá,“ překvapil Wannlis svým vyjádřením, za nějž si vysloužil pískot od domácích fanoušků.

K zápasu se vyjadřoval i Bahníkův trenér a kolega Patrik Kincl, jenž na galavečeru pochopitelně nemohl chybět. „Viděli jsme, že to nebyl úmysl. Soupeř zrovna naskakoval koleno, Bahňas se rozhodl pro to samé. Přistálo to tam dost nepříjemně, navíc tohle bereme celkem vážně. Je to pár let zpátky, co jsme v gymu měli kluka, co na zahraničním kempu dostal podobnou kopačku, a bohužel kvůli tomu přišel o jednu z nejcennějších mužských věcí, co máme. Ani po třech 2-3 minutách to nevypadalo, že by se mělo pokračovat. Zdraví je na prvním místě,“ hodnotil na sociálních sítích šampion střední váhy.

Celebrity fight, účastník reality show vs. komik. Jake Quickenden poslal k zemi Paula Smitha.Video: OKTAGON TV

Na turnaji v Manchesteru se bojovalo také o titul. V muší divizi, která zažívá restart, si to v atraktivní přestřelce rozdali americký zástupce Elias Garcia a Velšan Aaron Aby. Druhý jmenovaný přitom od úvodního kola bojoval s pořádnou tržnou ránu u obočí, z níž se snad každou chvilku spouštěl krvavý gejzír. A byť se mu i se zraněním podařilo vyhrát úvodní dvě kola, přesto během třetí přestávky zakročil přítomný zdravotník, který doporučil souboj ukončit. Šampionem se tak stál Američan Garcia, který s velkým štěstím usedl na královský trůn.

Expanze do Velké Británie v podání organizace Oktagon MMA bude pokračovat i v následujícím roce. Během galavečeru byl oznámena další štace, a sice Newcastle, kam největší česko-slovenský hráč zamíří již v lednu. V dubnu proběhne turnaj v Birminghamu.

Reklama

Související témata: