Hlavní obsah

Krvavý a smutný konec! Český zápasník dává sbohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Konec kariéry bez vítězné tečky. Pavel Salčák již před svým posledním vystoupením informoval, že se bude jednat o finální zápas kariéry. Český zápasník ovšem narazil na hodně těžké sousto, které představoval samojský bijec Al Matavao. Ten nekompromisním způsobem ukončil zápas v úvodu druhého kola, kdy soupeře na zemi doslova dobil. Poražený Salčák po zápase neudržel slzy. Více už v našem rozhovoru.

Nevěděl o sobě a musel na šití. Smutný poslední zápas Pavla SalčákaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

 
Článek

Zástupce Reinders MMA tak v sedmatřiceti letech ukončil kariéru, během které nastoupil do dvanácti profesionálních zápasů. Navzdory porážce se český zápasník po zápase neubránil emocím.

„Jak jsem celou dobu říkal, že to moc nevnímám, tak to přišlo. Po tom zápase jsem neudržel slzy. Cítím se tak, že jsem uzavřel jednu velkou kapitolu," nechal se slyšet Salčák.

Bitvu těžkotonážníků ovládl Daniel Dittrich. Norský Viking nebyl schopen pokračovatVideo: Oktagon TV

Duel přitom začal hodně opatrně a dlouhou dobu se diváci nedočkali žádné závratnější akce. Ani jeden ze soupeřů totiž nechtěl udělat žádnou fatální chybu. Ve druhém dějství ovšem Al Matavao sáhl k tvrdému overhandu a soupeře poté na zemi dokázal ukončit. Salčák si navíc ze zápasu odnesl i krvavý šrám.

„Na šití teprve pojedu. Asi jsem dostal nějaký úder do zátylku. Pak už si nic nepamatuju. Teprve pojedu do nemocnice a bude to takových pět, šest stehů," vysvětlil Salčák.

Pro Salčáka se tak jednalo o šestou porážku mezi profesionály. Během své kariéry se mu naopak povedlo uspět v pěti případech. Jeden zápas byl vyhodnocen jako remíza.

Neskutečná smršť. Losene Keita se s Karolem Ryšavým nepáral a vystřihl vítězný tanecVideo: Oktagon TV

„Prohra vždycky mrzí. Je v tom ale mnohem více emocí, které jsou podstatnější než jednorázová prohra," dodal Salin, který by i nadále měl spolupracovat s organizací OKTAGON MMA. Tentokráte ho ale nečeká zápasová praxe.

Reklama

Související témata: