Hlavní obsah

Netradiční odpor českého bojovníka. Raději bych běhal nahý po náměstí, překvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kofein obsažený v kávě se řadí mezi nejvyužívanější stimulant na světě a bez jeho každodenního požití si nedokážou představit dennodenní režim ani bojovníci MMA. Za jednoho z největších gurmánů je považován šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl, naopak vzácnou výjimkou je jeho kamarád a tréninkový parťák David Dvořák. „Kafe je strašný. Věřím tomu, že chuť může být dobrá, ale ten smrad, to je neuvěřitelné,“ říká s úsměvem jeden ze čtyř českých zástupců v prestižní organizaci UFC.

Odhalení. Co by si nikdy nedal David Dvořák a raději by běhal nahý po náměstí? Video: Sport.cz

 
Článek

Někdo kávu potřebuje pro chvíle pohody, jiný jako životabudič. Dá se říct, že kofein v ní obsažený pohání lidstvo a jedná se o nejoblíbenější drogu na světě. Někdo si bez její přítomnosti nedokáže představit ani jeden den, najde se ale i řada odpůrců, která tímto zvykem neholduje.

Mezi ně patří i český MMA bojovník David Dvořák, který kávu zkrátka nesnese. „Kafe je strašný. Jsou dvě věci, které opravdu nesnesu - kafe a šlehačku. Dát mi kafe se šlehačkou, tak jsem mrtvej," usmívá se rodák z Hořic. „Věřím tomu, že chuť může být dobrá, ale ten smrad, to je neuvěřitelné. Ani nevím, jak bych to popsal," vysvětluje třicetiletý bojovník.

Problém Davida Dvořáka. Kdo s ním poletí na prosincový zápas v UFC? Dva trenéři nemůžou!Video: Sport.cz

Jeden ze čtyř českých zástupců slavné bojové organizace UFC se paradoxně baví s jedním z největších kávových gurmánů Patrikem Kinclem. „Už mě asi třináct čtrnáct let přesvědčuje, že si jednou to kafe dám. Dal mi čuchnout k těm jeho všem nejlepším modelům, ale všechno je to stejné. Furt mi vysvětluje, jak je to jiné, ale já si k tomu jenom čichnu a už mě to nakopává. To ne," vysvětluje bývalý vrcholový hráč šachu.

Do kavárny sice zajde, konzumaci ale mile rád přenechá ostatním. „David je hrozně tolerantní a na kafe s námi jde. Když půjdeme dvakrát nebo třikrát denně někam na kávu, tak půjde s námi. Neobtěžuje nás tím, že tu kávu nemá rád. Naopak my mu s tím čachrujeme před nosem," popisuje trenér Jan Maršálek. „Kofein si dá, ale jen prostě nemá rád vuni kávy, kterou všechny milují," nechápe uznávaný trenér.

„Vsadit bych se nemohl, to bych chcípnul, raději bych běhal nahej po náměstí, než pil kafe," rozesmál se Dvořák, kterého 17. prosince čeká v Las Vegas již pátý boj v zápasnické „Lize mistrů". Na letošním posledním turnaji nejslavnější bojové organizace ho v Las Vegas čeká Angolan Manel Kape.

Reklama

Související témata: