Hlavní obsah

Máme nabito! Procházka se formuje do zápasového módu. S Českem se brzo rozloučí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaná bitva o titul krále polotěžké váhy UFC se nezadržitelně blíží. Důležitost situace pochopitelně monitoruje i český vyzyvatel Jiří Procházka, který již necelý měsíc před zápasem opustí Českou republiku a vydá se za splněním důležité mise do zahraničí. „Ještě je potřeba doladit některé věci. Máme nabito, teď už to jenom vybrousit,“ prozradil rodák z Hostěradic.

Máme nabito, hlásí Jiří Procházka. Proč měsíc před soubojem s Teixeirou utíká z Česka? Video: Sport.cz

 
Článek

11. červen představuje datum, který má v hlavě většina fanoušků bojových sportů. Právě v tento den půjde do titulové bitvy nejúspěšnější český MMA zápasník Jiří Procházka, který společně s trenérským týmem ve složení Jaroslav Hovězák - Martin Karaivanov opustí Českou republiku již 15. května, tedy necelý měsíc před zápasem.

„Jsem za to strašně rád, můžu se odpoutat od veškerých mediálních vlivů. Splním si pouze ty nejnutnější povinnosti a budu moct se soustředit jen na bitvu. Přípravě i finalizování chceme dát s týmem maximum. Budeme se soustředit na věci, které chceme, které budeme prosazovat. Půjdeme zvítězit," přiblížil plány Procházka.

O všem mluvím na rovinu. Hodně osobní pohled do života zápasníka Jiřího ProcházkyVideo: Sport.cz

První zastávkou bude thajský Phuket, ze kterého se Procházka 6. června vydá směrem do Singapuru, kde se bude konat dlouho očekávaný souboj s Teixeirou. „Jeden z důvodů je klid. Hlavní důvod je ale ten, že si chceme zvyknout na podnebí a časový posun. Chceme se odprostit od doprovodných rušivých elementů a potrénovat jenom sami v týmu," vyjádřil se trenér Karaivanov.

Český zápasník se v těchto dnech připravuje v domovském Jetsaam gymu, kde se příprava ubírá do finiše. „Je po sparingovém období, ubíráme se do oblasti finiše. Z toho množství to zhušťujeme na kratší, ale intenzivnější tréninky. S větší přesností a s větším zaměřením na detaily. Jdeme si pro to," pokračoval rodák z Hostěradic.

Právě ladění detailů bude hlavní náplní zahraniční cesty. "Je potřeba doladit některé věci. Máme nabito, teď už to jenom vybrousit a na to se těším nejvíc. Jak necítím, že zápas je za dveřmi, tak tělo se nějakým způsobem neformuje do zápasu. Furt trénuju, abych trénoval, ale jakmile cítím zápas, že je za dveřmi, tak tělo, mysl a všechny emoce to tělo vybrousí do takového hrotu," dodal bývalý šampion organizace RIZIN.

Reklama

Související témata: