Hlavní obsah

Milionový sen se rozplynul! Češka v Londýně padla, svalnatá protivnice předvedla školu hrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta k milionům končí. Londýnská šichta nakonec byla nad síly české MMA zápasnice Martiny Jindrové, která v semifinále play-off zámořské organizace PFL nestačila na obávanou Kaylu Harrisonovou. Dvojnásobná olympijská vítězka v judu zvítězila po 3 minutách a 17 vteřinách na arm triangle a může se radovat z postupu do finále.

Foto: PFL

Kayla Harrisonová dokázala Martinu Jindrovou zdolat po 3 minutách a 17 vteřinách.

Článek

Před zápasem bylo jasné, že plzeňskou rodačku bude čekat něco, co nikdy předtím ještě nezažila. A to se v kleci potvrdilo do puntíku. Do oktagonu přitom jako první vstupovala právě Jindrová, která v dobré náladě a s maximální koncentrací na zápas o několik vteřinek poté přivítala obávanou Kaylu Harrisonovou, neporaženou bojovnici a postrach ženského MMA.

Začalo se hodně opatrně. Obě bojovnice to zkoušely výstražnými kopy, které ovšem žádné nebezpečí nepřinesly. Jindrová v tom chtěla pokračovat i o několik momentů později, což se jí paradoxně vymstilo. Bezhlavý kop dokázala svalnatá protivnice zachytit a následoval ten nejhorší možný scénář. Šlo se na zem.

Právě na podlaze klece dokázala americká ranařka naplnit pověst obávané zemařky, která v minulosti dokázala hned pětkrát zápas ukončit na submisi. Něco podobného hrozilo i nyní, neboť Harrisonová pečlivým hledáním pozice zkoušela zápas bleskově ukončit. Jindrové se sice většinu pokusů povedlo odrazit, jenomže soupeřka si přelezla do plného mountu, kde ukázala, že je jako doma.

Nejprve několik pokusů o finální ground and pound, načež si Harrisonová zkušeně počkala na chybu soupeřky a tu bez váhání využila. Jindrová se totiž nechala chytit do perfektně sevřeného arm trianglu, který po chvilkovém vzdorování přeci jenom odklepala. Američanka se tak ani nyní v kleci dlouho nezdržela, šestou submisi v kariéře zapsala v čase 3 minuty a 17 vteřin.

Pro Jindrovou tak pouť zámořskou organizací PFL končí v semifinále vyřazovacích bojů. Česká zápasnice tedy na titul šampionky nedosáhne, stejně tak se jí rozplynul sen o získání šeku ve výši jednoho milionu dolarů (přibližně 23 milionů korun). O ten ve finále zabojuje právě Kayla Harrisonová a Larissa Pachecová, prvně jmenovaná dokonce může zapsat třetí triumf v řadě.

Jindrová nyní bude mít několik měsíců odpočinku, s největší pravděpodobností se ale i v nadcházející sezoně znovu představí v organizaci PFL. Vyjednávání o nové smlouvě je totiž na dobré cestě, což potvrdil i trenér Petr Ondruš.

Reklama

Související témata: