Hlavní obsah

MMA zápas roku? Nechyběla krev, tržné rány ani pořádné bomby

Na tento zápas si fanoušci budou pamatovat. Max Holloway svedl s Yairem Rodríguezem neskutečnou bitvu, která nabídla vše, co kvalitní zápas může nabídnout. Z vítězství se nakonec radoval prvně jmenovaný, který tak udělal další krok k titulové šanci. Galavečer UFC ovšem přinesl další parádní okamžiky, hned čtyřikrát zápas skončil před limitem.

Foto: UFC

Max Holloway (vlevo) svedl parádní bitvu s Yairem Rodríguezem.

Článek

Hned od úvodních vteřin se konala velká řežba, při které oba borci schytali nespočet úderů. Rodríguez se od úvodu pokoušel vsázet na kopy na nohu, které fungovaly. Holloway ovšem odpovídal z kvalitního postoje, při kterém se mu dařilo trefovat cíl. Konec zápasu ovšem hrozil v každém okamžiku. Strhující podívaná přinesla parádní štípanou, při které nemohly chybět ani tržné rány a krev. Své by o tom mohl říct právě Rodríguez, který měl pořádný cut pod levým okem.

Ani to ho nezbrzdilo od povedeného výkonu. Holloway se navíc hned několikrát neúspěšně pokoušel o submisi, při které na soupeře nedokázal najít recept. Nápor pokračoval. Rodríguez se hned několikrát dostal z kritické pozice, jenomže jeho soupeř jakoby neměl potřebnou sílu k ukončení zápasu. Tu se mu nakonec nepovedlo najít a diváci si tak vychutnali pětadvacet minut reklamy na MMA.

Foto: UFC

Max Holloway (vpravo) dokázal Yaira Rodrígueze porazit na body.

Holloway si i přesto připsal vítězství. Sudí se totiž shodli na vítězi, a to poměrem 49:46, 48:47 a 48:47. Oba bojovníky poté na sociální síti pochválil také současný šampion pérové váhy Alexander Volkanovski.

Bleskové vítězství si v souboji veteránů připsal Rogerio Lima. Ten soupeře po chvíli přikoval k pletivu, kde předvedl finální řežbu, po které šel Ben Rothwell k zemi. Duel přitom trval necelých třicet vteřin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mix Martial Warriors (@mixmartialwarriors)

Parádní knokaut pro změnu nabídl duel mezi Miguelem Baezou a Khaosem Williamsem. Poměrně vyrovnaná bitva se překulila do třetího kola, ve kterém se oběma borcům splašila kladiva, na což doplatil prvně jmenovaný. Ten po jedné z dělovek spadl na záda, kde se již nedokázal aktivně bránit.

Suverénní výkon předvedla také Felicia Spencerová, která Leah Letsonovou doslova rozmlátila. Výsledkem bylo vítězství těsně před koncem třetího kola. Spencerová celé utkání vedla ve stylu agresivní řežby, při které používala pěstí, lokty a také kolena. Koneckonců o tom vypovídal červeně zmalovaný obličej soupeřky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mix Martial Warriors (@mixmartialwarriors)

Nekompromisní ukončení si připsal také Sung Ja-tung. Po opatrnějším prvním kole došlo k atraktivnější podívané, při které se pokoušel tlačit na pilu poražený Julio Arce. Ten ovšem neustál nátlak soupeře, který přinesl finální akci. Číňan totiž parádně mířeným high kickem přivedl soupeře do problémů, ze kterých nebylo úniku. Arce poté u pletiva čelil další ofenzivní jízdě a bylo vymalováno.

Reklama

Související témata: