Hlavní obsah

Muradov hlásí návrat! Představí se na premiérovém turnaji UFC v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně se dočkal. Uzbecký zápasník Machmud Muradov se po dlouhých měsících čekání vrátí zpět do klece. Bude tomu tak na premiérovém UFC turnaji v Paříži, který se uskuteční 3. září. Soupeřem bude německý zápasník Abusupiyan Magomedov, pro kterého se bude jednat o premiéru v nejprestižnější bojové organizaci.

Foto: UFC

Machmud Muradov vyhlíží další zápas v UFC.

Článek

Muradov se naposledy v kleci ukázal v srpnu loňského roku, od té doby na svůj pátý zápas mezi elitou čekal. Nejprve měl do akce naskočit v únoru, tehdy ho ale ze zápasu proti lotyšskému tvrďákovi Mishu Cirkunovovi vyřadilo zranění ruky. Pro dvaatřicetiletého fightera to znamenalo nucenou pauzu, která ale nyní končí.

Pátým soupeřem mu v UFC bude Abusupiyan Magomedov, dagestánský bijec, kterému se v Německu povedlo získat občanství. Zápasník přezdívaný Abus má na kontě bezmála tři desítky zápasů, prohrál pouze čtyřikrát. Magomedov se naposledy představil v největší polské organizaci KSW, odkud se poprvé v kariéře vydá mezi zápasnickou elitu – UFC.

Na souboj s Muradovem dojde 3. září, kdy je v plánu premiérový turnaj v Paříži. Na stejné kartě se například představí také bývalý titulový vyzyvatel těžké váhy Ciryl Gane, nebo dlouholetý uchazeč o opasek Marvin Vettori. Ukáže se také obávaná bojovnice Katlyn Chookagianová.

Uzbeckého zápasníka Muradova zná drtivá většina českých a slovenských fanoušků díky působení v XFN a později také v OKTAGONu MMA. Jedenáct výher znamenalo vysněný kontrakt s prestižní UFC, kde Muradov zvládl tři úvodní duely. Jediná porážka přišla v souboji s Geraldem Merschaertem, kterému se zápas povedlo ukončit na rear-naked choke.

Reklama

Související témata: