Hlavní obsah

Nájezd k sousedům! Česká smečka se jde porvat, padne domácí legenda k zemi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři čeští nájezdníci, trojnásobná snaha dobýt polskou půdu. Trojlístek bojovníků ve složení Michal Martínek, David Martiník a Petra Částková odpočítává poslední hodiny před startem turnaje největší polské organizace KSW. Galavečer s pořadovým číslem 75 z Nového Sadce přinese pestrou zábavu, kterou otevře ženský duel, ve kterém se při své premiéře představí právě česká veteránka. Turnaj začíná v pátek v 19 hodin.

Foto: ksw

Michal Martínek (vlevo) a Daniel Omielanczuk během staredownu.

Článek
Fotogalerie

Mediální povinnosti, rozhovory, natáčení proma, medailonků a v neposlední řadě boj s váhou a závěrečné staredowny. To všechno je a bylo nezbytnou součástí turnajů polské organizace KSW. Čeští zástupci Michal Martínek, David Martiník a Petra Částková proto do Nového Sadce vyrazili již několik dnů předem, teď už na ně zbývá jen to nejdůležitější – boj.

Turnaj svým zápasem otevře čtyřicetiletá Petra Částková, pro kterou se bude zároveň jednat o premiéru v KSW. Jediná Češka, která se kdy představila v prestižním Bellatoru, vyzve o dvanáct let mladší Adriannu Kreftovou, jenž po třech profesionálních duelech drží neporazitelnost. „Na rozdíl ode mě toho poměrně dost odzápasila v amatérech, podle mě moc velký zkušenostní rozdíl nebude," vyjádřila se Částková před zápasem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Její duel s polskou bojovníci ovšem může nastartovat krvavou lázeň v kleci. Tvrdou řežbu totiž očekává také trenér André Reinders. „Předpokládáme, že většina zápasu se bude odehrávat v postoji. Za mě to bude tvrdý dívčí zápas. I chlapi, kteří se standardně nedívají na ženské zápasy, tak by se dívat měli," láká diváky bývalý zápasník Reinders.

I druhý zápas v pořadí bude mít českou stopu. Tu bude v zápase s domácím Kamilem Szkaradkem reprezentovat David Martiník, pro kterého se bude jednat již o pátý duel v největší evropské organizaci (bilance 1-3). Univerzální český rváč se rovněž popasuje s neporaženým soupeřem, který navíc bude bojovat v rodném městě. Szkaradek, který vyhrál oba profesionální duely, bude podle sázkových kanceláří favoritem. Potvrdí to?

Klec se bude pořádně otřásat v hlavním předzápase, ve kterém se předvedou těžkotonážníci. Nekompromisní Michal Martínek vyzve polskou legendu Daniela Omielanczuka a předzápasové prognózy hovoří jasně – nic dlouhého nečekejte. Blackbeard, jak se Martínkovi přezdívá, navíc bude útočit na druhou výhru v řadě, při debutu v KSW dominantním výkonem přejel Filipa Stawového.

Předvede Petra Částková v KSW tvrdý, krvavý zápas? Doufám, že to tam spadne!Video: Sport.cz

Čtyřicetiletý Omielanczuk ale nepatří mezi žádné nazdárky. Za sebou má bezmála čtyřicet duelů, v posledních třech ale prohrál. „Má sice tři porážky v řadě, ale počítám s jeho nejlepší možnou přípravou, a že tam nechá opravdu všechno. Je to zkušenej bombarďák, těším se. Jeho tachometr je velký, o tom se nemusíme bavit," ví Martínek.

Český těžkotonážník navíc bude hájit pátou pozici žebříčku těžkých vah, případná výhra nad polskou legendou ho ale paradoxně zřejmě nikam neposune. „Ani nepočítám, že mě to někam posune. Soupeř je šestka těžké váhy, já naopak obhajuji pátou pozici. I proto jsem původně chtěl někoho přede mnou, abych se v případě vítězství mohl i já posunout," pokračoval bývalý šampion organizace Oktagon MMA.

Turnaj KSW 75 z Nového Sadce v Polsku startuje v pátek v 19:00. Sledovat jej můžete na stanici Voyo nebo zakoupením PPV na oficiálních stránkách organizace KSW.

Reklama

Související témata: