Hlavní obsah

Nečekaná zpráva. Neporažený Čech míří na novou adresu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledy se hnuly, je tu další výzva! Neporažený český postojář (25-0) Václav Sivák totiž míří na novou adresu. Podepsal smlouvu s evropským gigantem - polskou organizací KSW, kde se poprvé ukáže už na konci února. V jeho prvním duelu se bude bojovat pod pravidly thajského boxu v MMA rukavicích.

Foto: RFA

Václav Sivák (vpravo) během zápasu na RFA 10. Archivní foto.

Článek

Není tajemstvím, že kolem ostravského tvrďáka v posledních měsících či týdnech kroužilo opravdu dost zájemců, kteří by tak do svých řad získali kvalitu v podobě neporaženého postojáře, jenž s bilancí 25 výher a 0 porážek budil respekt napříč Evropou. Jako blesk z čistého nebe nyní vyvstala na povrch informace o přesunu do polské organizace KSW.

„Vašek Sivák v KSW! Jeden z nejtalentovanějších postojářů, držitel titulu WAKO a WAKO-Pro,“ představuje na sociálních sítích talentovaného Čecha největší evropská organizace, která minulý týden do svých řad získala i jednoho z nejlepších českých boxerů Vasila Ducára, jenž se zúčastní únorového turnaje v Liberci.

S oficialitou podpisu smlouvy v polské organizaci se potvrdil také Sivákův první boj. Bude tomu tak 24. února na galavečeru KSW EPIC v PreZero Areně v polských Hlivicích, kde nastoupí proti místnímu polskému bijci Michalu Królikovi. Zápas proběhne v pérové váze podle pravidel thajského boxu v MMA rukavicích.

Byť je ostravský tvrďák smluvně vázán s česko-slovenskou organizací RFA, přesto je mu nově umožněno bojovat pod polskou hlavičkou. Stejnou možnost mají i jiní bojovníci, například Leo Brichta.

„Má u nás smlouvu, ne exkluzivně, ale je tu dohoda na obhajobě titulu, kterou musí vždy do nějaké doby podstoupit. O KSW jsme věděli, ptali se na něj. Říkal jsem jim, jaké má kvality. Dokonce jsem byl jedním z prvních, kdo to jeho manažerovi sděloval. Těší mě, že tam bude zápasit. KSW je totiž největší evropská organizace a pro nás to bude jedině dobrá reklama. Jsme s tím úplně v pohodě,“ říká pro Sport.cz Boris Marhanský, spoluzakladatel RFA.

Kickboxer Václav Sivák nedal soupeři šanci a v Lucerně slavil titul WAKO.Video: O2 TV Sport

Pro Siváka se tak jedná o jedinečnou možnost, jak dát o sobě vědět i mimo domácí území, což sám signalizoval už na konci loňského kalendářního roku. „Miluju Česko, vyrostl jsem tu, ale už patřím mezi světové elity, brzy tam zamířím, užívejte si mé zápasy na domácí půdě. Chci jít bojovat do světa,“ řekl český tvrďák na svých webových stránkách.

KSW je pochopitelně otevřeno i následným bojům pod pravidly MMA, pod nimiž Sivák zatím nemá zkušenosti. „Nejprve tento zápas, pak prodiskutujeme, jakým směrem se chce vydat. Ale můžeme říct, že jsme absolutně otevřeni tomu, pokud by se rozhodl pro MMA,“ kvituje Alan Murphy, manažer mezinárodního rozvoje KSW.

Reklama

Související témata: