Hlavní obsah

Po sázkařském skandálu další šok. Slovák navzdory rizikům míří bojovat do Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejenže bylo jeho jméno v posledních měsících spojováno se sázkařským skandálem, který v MMA na česko-slovenském území nemá obdoby, nyní se slovenský bijec Gábor Boráros znovu postaral o pořádný rozruch. Jeho další kroky totiž vedou do elitní ruské organizace ACA, za což si z řad fanoušků vysloužil nemalou kritiku. A to i s ohledem na jeho poslední vystoupení v kleci.

Foto: Fabriq MMA

Slovenský bijec Gábor Boráros zamíří bojovat do Ruska.

Článek

Podpis smlouvy s nejprestižnější ruskou MMA organizací přichází jako blesk z čistého nebe. Boráros totiž v předchozích měsících čelil vážnému podezření z podvodných sázek, které zaznamenaly největší tuzemské sázkové kanceláře u jeho zatím posledního souboje s Izraelcem Kirillem Medvedovskim. Zaznamenány byly sázky v nezvykle vysokém objemu na výhru 31letého Slováka přesně ve druhém kole, v němž ke konci skutečně došlo. Případem se dokonce tehdy zabývala policie.

Jak to ale vypadá, případ patrně dopadl ve prospěch potetovaného bijce, který se nyní pochlubil velkou novinkou na sociálních sítích. Zveřejnil totiž snímek se smlouvou s ruskou organizací ACA, pod níž bude nově působit. „Děkuji vám,“ napsal stručně a dodal, že si všiml špatně napsaného jména ve smlouvě (Gábor Borasos namísto Gábor Boráros). „Ano, vím, že nenapsali správné jméno, nemusíte mi to psát tisíckrát,“ reagoval na bystré komentující.

Boráros odchází za svolení současného zaměstnavatele – Oktagonu MMA, kde bude stávající smlouva ještě nějakou dobu platná. „Gábor nám volal a řekl, že dostal nabídku a jestli bychom ho pustili. Rozhodli jsme se, že ano, protože u nás má kvůli té sázkařské kauze strašně komplikované zápasit,“ potvrdil pro Sport.cz Pavol Neruda, spoluzakladatel Oktagonu MMA. „Nějakým způsobem přišel o příjmy - nemá sponzory, ani zápasy. Pustili jsme ho tedy s naším souhlasem, ale upozorňoval jsem ho na to, jaké rizika zápasení v Rusku přináší. On si toho je údajně vědom,“ doplnil.

A zatímco bojovník přezdívaný „Beast“ je po velkém kariérním kroku štěstím bez sebe, to stejné se nedá říct o diskutujících pod příspěvkem na sociálních sítích, kteří s kritikou rozhodně nešetří. „Tam je oficiálně povolené prodávat zápasy, nebo jak?“ reagoval jeden z uživatelů, který narážel na výše zmíněný sázkařský skandál spojený s Borárosem.

Angažmá v Rusku by nemělo vadit ani bojům v kleci na českém či slovenském území. Organizace RFA aktuálně čeká, až Borárosovi vyprší smlouva s Oktagonem MMA, pod nímž se proslavil a vyhrál například oblíbený projekt Oktagon Výzva. „Určitě by bylo zajímavé naplánovat jeho zápas na Budapešť. Uvidíme, zda něco stihneme i na domácí česko-slovenské půdě,“ nabízí možnosti Boris Marhanský, šéf RFA.

Foto: Oktagon MMA

Slovenský MMA bojovník Gábor Boráros na archivním snímku.

Slovenský šéf za krajanem stojí. „Naučil jsem se nikoho neodsuzovat a nemít zbytečně ultimátní vyjádření typu: U nás nikdy; je to nejhorší, co jsem kdy viděl – a podobně. Myslím, že v životě každý člověk udělá chyby, z kterých by se měl poučit. Ke mně je Gábor férový a nevidím důvod, proč bychom neměli spolupracovat. Možná Gábora uvidíte u nás v druhém půlroce tohoto roku i v jednom velkém zápase.“

Kdy se nažhavený Boráros poprvé pod novou značkou představí v kleci, zatím není jasno.

Reklama