Hlavní obsah

Nečekaný konec kariéry! Bude rozloučení ve velkém stylu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Poslední zápas v kleci. S takovým vědomím se již nějakou dobu potýká český zápasník Pavel „Salin“ Salčák. Sedmatřicetiletý bijec má před sebou rozloučení se zápasnickou kariérou, které se odehraje 4. prosince na brněnském turnaji OKTAGON 29. A bude do toho chtít dát naprosté maximum. „Bude to rozloučení ve velkým stylu,“ hlásí zástupce Reinders MMA.

Foto: Oktagon MMA

Pavel Salčák se 4. prosince rozloučí se zápasnickou kariérou.

Článek

„Dlouho jsem přemýšlel nad tím, jakým směrem se bude ubírat moje zápasnická kariéra. Dospěl jsem k tomu, že to bude poslední zápas v profesionální kariéře. Mám to spojené s věkem, prací, osobními prioritami, ale i kvůli výkonnosti. Ani v případě, kdyby se mi povedlo vyhrát, tak bych svůj názor nezměnil. Pro mě by to byla příjemná tečka na konec," nechal se slyšet Salčák, pro kterého se bude jednat o dvanáctý zápas mezi profesionály.

Na turnaji OKTAGON 29, který se uskuteční již 4. prosince v pevnosti Brna, se utká se samojským zápasníkem Al Matavaem. Ten je hned o deset let mladší a šestnáct centimetrů menší. I přesto je pro Salčáka velkou hrozbou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Byl v UFC Contenderu, takže zápasil o kontrakt v UFC. Na něm je ale specifické to, že není klasická střední váha. Je o šestnáct centimetrů menší než já, což by měla být moje výhoda. On je ale specifický v tom, že umí na všechny takhle vysoké soupeře. Vidím to 50 na 50. Něco mi ale říká, že to skončí buď v prvním kole, nebo to bude utahaný, náročný zápas až do konce. Může se stát, že do toho vletí a trefí tu svoji dobrou zadní nebo já mu pošlu koleno. I proto jsme se v přípravě zaměřovali na optimální vzdálenost a kopy," vysvětlil Salčák pro Sport.cz

Ostravě to znovu nevyšlo. Ani tentokráte se tamní region nedočkal. Kvůli pandemické situaci byl OKTAGON 29 přesunut do pevnosti Brno, což Salčáka nepřekvapilo.

„Zhruba poslední tři týdny jsem měl takové svrbění, takže jsem se na to mentálně připravoval. Nijak mě to nešokovalo. Chápu, že to muselo přijít. V Brně jsem zápasil dva nebo tři zápasy a vždycky tam byla skvělá atmosféra. Ostravy je mi samozřejmě líto, ale co se dá dělat."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pavel Salčák a.k.a. salin (@pavel_salcak)

Souboj se sedmadvacetiletým Al Matavaem se uskuteční jako sedmý v pořadí, tedy na hlavní kartě, což je pro zápasníka vždycky vítaná záležitost.

„Samozřejmě si toho vážím, ale je to to poslední, co bych řešil. Formálně to pro mě není takový rozdíl, když bych měl zápasit jako prelims nebo na hlavní kartě. Pro mě je důležitý samotný zápas."

Foto: OKTAGON MMA

Ondřej Raška (vlevo) porazil na turnaji OKTAGON 22 Pavla Salčáka.

Do sobotního zápasu zbývá už jen několik dní, příprava zápasníků tak vrcholí a v nejbližších hodinách se bude ladit váha. „Cítím se dobře. Především z toho důvodu, že mám optimální váhu, kterou tak už nemusím řešit. Zbývá se jen odvodnit. Nevím, co bych dodal k tomu, jak lépe bych mohl být připravený. Samozřejmě vždycky je možné cítit se o něco lépe," nechal se slyšet Salčák.

Sedmatřicetiletý bojovník je přitom známý tím, že je vegan. Tento životní styl mu ale v MMA nijak nepřekáží.

„Strava je furt stejná. Jen vyřadím věci, které jsou víc sacharidové. Jako například rýže, brambory, těstoviny. Hlavní, na čem lpím, jsou bílkoviny a tuky a především si musím odpustit sladkosti. Když mám velký hlad, tak si dám například tofu nebo nějaké saláty," dodal Salčák, kterému se 4. prosince uzavře zápasnická kariéra.

Reklama

Související témata: