Hlavní obsah

Těžké chvíle čekají také OKTAGON. Ten navíc hlásí další ztrátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vládou nově zavedená opatření ohledně omezení kapacity diváků na sportovních utkáních či akcích se týkají i česko-slovenské bojové organizace OKTAGON MMA. Ta tak necelý týden před dalším turnajem musí bleskově reagovat na tuto staronovou změnu. Brněnský turnaj OKTAGON 29, který se uskuteční již 4.12. 2021, navíc hlásí další špatnou zprávu. K pikantnímu souboji mezi Václavem Mikuláškem a Tomášem „Bolo“ Melišem nedojde, prvně jmenovaný je totiž zraněn.

Foto: Oktagon MMA

Také OKTAGON 29 se uskuteční s maximální kapacitou 1000 lidí.

Článek

Brněnské pevnosti by to však vadit nemuselo. Ta disponuje kapacitou kolem 1000 osob a dá se tedy počítat s jejím maximálním kapacitním využitím. Už jen z tohoto důvodu se OKTAGON 29 přestěhoval z ostravské Ostravar Areny, která dosahovala kapacity až 12 500 diváků.

„Počítali jsme i s touto variantou, že může přijít. Musíme se tomu bohužel přizpůsobit. Každopádně turnaj se uskuteční, i kdyby to bylo úplně bez diváků. Zápasníci počítají s tím, že turnaj bude a my jim nemůžeme udělat to, abychom to úplně zrušili. Opatření stanovila maximální kapacitu 1000 lidí a to musíme respektovat. Počítáme s tím," znělo z úst promotéra Ondřeje Novotného pro Sport.cz

Pro domací bojovou scénu se nebude jednat o nic nového. Již před několika měsíci se veškeré organizace musely potýkat s omezením počtu osob, některé turnaje se dokonce kompletně odehrály bez divácké kulisy. Jedno je ale jisté. Nikoho tato zpráva nepotěší.

Aby toho nebylo málo, tak brněnský OKTAGON 29 hlásí další nepříjemnost. Z hlavního předzápasu mezi Václavem Mikuláškem a Tomášem „Bolo" Melišem kvůli zranění odpadl prvně jmenovaný. Tuto informaci jako první zveřejnila organizace OKTAGON MMA na svých sociálních stránkách.

„Vašek Mikulášek bohužel v Brně nenastoupí. Po pádu ze schodů dnes v noci je v nemocnici s nepříjemným zraněním nohy a pravděpodobně i hlavy. Držíme mu palce a pomůžeme dle našich možností. Tomáš Bolo byl informován a uvidíme, jak to dopadne s jeho zápasem," zní na Facebooku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

O pár hodin později se k celé situaci vyjádřil také zraněný Václav Mikulášek.

"Pes mě vzbudil, byl natěšený, asi chtěl ven. Doma máme třímetrové schody, pes z nich skočil a jediné, co mě napadlo, bylo chytit psa. Probudil jsem se až dole. Dál nevím, co bylo. Byl jsem zmatený, údajně jsem jako první napsal Pavlu Bechtoldovi, který mě vzal do nemocnice a postaral se o psa," sdělil Mikulášek pro Sport.cz

"Hodně věcí si ale nepamatuji. Pak jsem si vzpomněl, až když jsem v nemocnici dostal léky proti bolesti. Navíc, jak jsem spadl na nohu, kterou jsem měl zlomenou už z Polska, tak se mi to tím celé posunulo. Nemohu kvůli tomu pohnout dvěma prsty na noze. Ať už ležím, tak i tak je pohyblivost nulová. Možná bude třeba operace. Mám navíc roztržené obočí a velkou bouli. Dělali mi CT, kde zjistili, že mám lehký otřes mozku. Je to, jak kdybych dostal KO. Teď na nohu nemohu dva nebo tři týdny vůbec našlapovat. Sportovat mi odepsali až na tři měsíce, když beru v potaz údery do hlavy," pokračoval.

Konec Baby Jagy. Václav Mikulášek prohrál s Milanem ĎatelinkouVideo: Sport.cz

Ihned po zveřejnění zranění se na sociálních sítích vyrojily pochybující komentáře od lidí.

"Ten zápas s Tomášem je snad zakletý. Člověk se snaží, dává do toho maximum. Lidi si říkají, že si vymýšlím, proč bych to ale dělal. Proč bych shazoval ze 106 kg na 89? Mám lékařské zprávy a všechno a to je pro mě důležité. Já zápasím rád, pro mě je zápasení radost a je to víceméně moje práce," dodal rodák z Ostravy.

Zatím tedy není jasno o případné náhradě za zraněného Mikuláška, což potvrdil také promotér Novotný, který zároveň dodal, že se celá situace řeší. Bolo by se i tak měl v nejbližších dnech dočkat nového protivníka.

Bolo má pro mě význam v Ostravě, ne jinde. Brno mě štve, neskrývá zklamání Václav MikulášekVideo: Sport.cz

K pikantnímu souboji mezi bývalými kamarády tak alespoň prozatím nedojde. Měl to přitom být jeden z nejsledovanějších zápasů na kartě, čemuž odpovídala také vizitka „hlavní předzápas". Není to přitom jediný ze zápasů, jehož složení bylo pozměněno. Před několika dny totiž doznal změny titulový zápas ve veltrové váze. Ten se nebude týkat Ivana Buchingera, který musel podstoupit operaci.

Reklama

Související témata: