Hlavní obsah

Nečekaný malér pár dnů před zápasem! Američan byl zatčen

Američan Geoff Neal šestnáct dní před svým zápasem na UFC 269 prožil těžké chvilky. Jednatřicetiletý zápasník byl totiž zatčen na základě obvinění z přečinu řízení v opilosti a nezákonného nošení zbraní. Incident se odehrál 25. listopadu, tedy na Den díkuvzdání. Téhož dne byl z věznice propuštěn. Sám zápasník odmítl celý incident komentovat.

Foto: Esther Lin

Geoff Neal byl několik dní před zápasem zatčen.

Článek

Neal byl přitom zatčen 25. listopadu, tedy pouhých šestnáct dní před jeho nadcházejícím zápasem v UFC. K samotnému incidentu došlo v brzkých ranních hodinách. Neal byl následně převezen do věznice Collin County v McKinney a čelí obvinění z řízení v opilosti a nezákonného nošení zbraní. Poté, co složil kauci ve výši 2000 dolarů, byl z vězení propuštěn těsně po 20:00 téhož dne.

Nealův právník Brandon Barnett sdělil, že Neal se po zatčení dobrovolně přihlásil na krevní testy a čeká na výsledky, které mohou trvat šest týdnů až šest měsíců. „Pokud se ukáže, že nebyl při řízení opilý, což očekáváme, že se stane, tak nebude ani obviněn z nezákonného držení zbraní," řekl Barnett pro ESPN.

Podle Barnetta měl Neal ve svém autě legálně nošenou zbraň, avšak obvinění vzniklo v souvislosti s jiným trestným činem. V Texasu je přitom nezákonné držet střelnou zbraň při údajném páchání jiného trestného činu. A to i navzdory tomu, kdy je zbraň legálně držena. Pokud by byla Nealova hladina alkoholu v krvi nižší než 0,08%, bude staženo i obvinění z držení zbraně.

"UFC si je vědoma nedávné situace týkající se Geoffa Neala. Organizace s ním komunikovala a shromažďuje podrobnosti. Nealův zápas 11. prosince zůstává podle plánů," zní vyjádření ESPN.

Ani v zápasnickém světě to Američan nemá jednoduché. Po sérii sedmi výher v řadě přišly na řadu dvě porážky. Neal tak na výhru čeká již dva roky a příležitost ke čtrnáctému úspěchu bude mít 11. prosince, kdy se utká se Santiagem Ponzinibbiem.

Reklama

Související témata: