Hlavní obsah

Neporažený bijec opět řádil! Nekompromisní štípaná dostala fanoušky do varu

Nabitá karta. UFC 273 bylo velkým lákadlem. V hlavním zápase o titul lehké váhy uspěl tvrďák Alexandr Volkanovski, který ve čtvrtém kole porazil Korejce Chan Sung Junga. S bantamovým titulem přes rameno odešel také Aljamain Sterling, který i podruhé porazil ruského tvrďáka Petra Yana. Největší ohlas sklidilo vystoupení opěvovaného Chamzata Čimajeva, jenž si po fantastické bitvě udržel neporazitelnost.

Foto: UFC

Chamzat Čimajev a Gilbert Burns předvedli skvělou bitvu.

Článek

Téměř deset let neporažený Alexandr Volkanovski se sice ještě nedávno chystal na završení trilogie proti Maxi Hollowayovi, zranění druhého jmenovaného ale rázem postavilo do titulové bitvy Korejce Chan Sung Junga. Ten se v pětatřiceti letech dostal k životní šanci, která mu ale proklouzla mezi prsty.

O dva roky mladší soupeř předvedl maximálně koncentrovaný výkon, zápas měl pod kontrolou. Ve čtvrtém kole se mu navíc povedlo soka několikrát nekompromisně trefit, na otřeseného Chana se nevydržel dívat sudí a duel raději ukončil na TKO. Volkanovski tak zvládl i další obhajobu a pás má i dál v držení.

Fanoušky zajímala i odveta v bantamové váze mezi šampionem Sterlingem a nebojácným  Yanem. Ruský zápasník měl obrovskou motivaci, první duel totiž doslova zpackal, neboť se nelegálním kopem připravil o titul. Ani na druhý pokus na titul nedosáhl.

Pětikolová bitva byla vyrovnaná. Zápasníci většinu času trávili na zemi, což vyhovovalo především Sterlingovi, který vsadil na taktiku v podobně takedownů. Ve třetím kole se mu sice nepovedlo utáhnout škrcení, přesto nakonec zápas dovedl do vítězného konce. Yan sice ještě zkoušel v závěru průběh přetočit, i podruhé ale prohrál. Bodoví sudí na split decision přidělili výhru Američanu Sterlingovi, který tak obhájil mistrovský opasek v bantamové váze.

Obrovsky sledované bylo i další vystoupení neporaženého Čečence Čimajeva, který svedl nejtěžší zápas své dosavadní kariéry. A divákům se souboj proti Gilbertu Burnsovi musel líbit. Tři kola nabídla fantastickou štípanou, z krvavé bitvy odešel vítězně právě Čimajev.

Ten, jak to má ve zvyku, na soupeře nekompromisně nastoupil. Burns však kontroval a několikrát Čečence tvrdě orazítkoval. Na konci prvního kola však šel Brazilec k zemi, kde přečkal drtivý ground and pound.

Famózní bitva pokračovala a knokaut visel ve vzduchu. I Čimajev se dostal do problémů, v polovině zápasu ale přečkal drtivý nápor, ze kterého ukázkově vybruslil a opět začal sázet bomby.

V posledním kole navíc Burns bojoval s tržnou ránou v obličeji. Statečně se rval o výhru, na tu ale nakonec dosáhl Čimajev, který zvítězil na body a udržel si neporazitelnost.

Reklama

Související témata: