Hlavní obsah

Neporažený Sivák zůstává v Česku, má novou smlouvu. Znovu se jedná o Růžičkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Avizovaný odchod směrem do zahraničí se alespoň pro příští měsíce nechystá. Elitní český postojář Václav Sivák totiž stvrdil s česko-slovenskou organizací RFA novou smlouvu, která ho váže minimálně na dva další duely. Zcela určitě půjde do boje během říjnového turnaje v Žilině, druhým soubojem by naopak mohla být očekávaná řežba s Tadeášem Růžičkou. „Je to v řešení,“ říká pro Sport.cz spolumajitel organizace RFA Boris Marhanský.

Foto: KSW

Václav Sivák a jeho premiéra v KSW. Archivní foto.

Článek

Trochu se očekávalo, že Sivák ještě v letošním roce zkusí štěstí v některé ze zahraničích organizací, po podepsání nového kontraktu s RFA to v tomto směru zas tak optimisticky nevypadá. „Jednání o nové smlouvě byla náročná, trvala několik měsíců. Nakonec jsme dospěli k dohodě, která znamená, že Vašek bude tento rok působit u nás. Je to kontrakt na dva zápasy,“ přibližuje Marhanský. „Jsme rádi, že Vašek ukáže svoje kvality zrovna pod naší značkou.“

Sivák se nejprve pod organizací Gladiátor's Fight Night představí 18. května na turnaji v Mladé Boleslavi, kde ho vyzve Chorvat Andrej Kedveš. Organizace RFA poté oznámila, že neporažený ostravský tvrďák vyrazí vstříc dalšímu zápasu i 19. října na hokejovém stadionu v Žilině, kde nebude chybět ani známý Slovák Gábor Boráros. „Pro Vaška máme silného zahraničního soupeře, proti němuž bude pravděpodobně obhajovat titul,“ říká slovenský šéf.

Vyloučen není ani další zápas pod elitní polskou značkou KSW, kde se Sivák představil na začátku letošního roku a připsal si suverénní vítězství nad místním bijcem Michalem Królikem. „KSW bychom mu dovolili, protože s nimi máme dobré vztahy. Současná smlouva je ale exkluzivní, pokud Vašek bude chtít, bude moct bojovat na turnajích pořádaných jeho manažerem Andym Smrčkou,“ nastiňuje Marhanský další Sivákovy možnosti.

A co vysoce žádaný souboj s elitním bijcem Tadeášem Růžičkou, u nějž to vypadalo, že jednání definitivně zmizela v prachu? „Je to stále v řešení,“ nezavrhuje Marhanský možnou realizaci souboje dvojice ostřílených českých postojářů. Před několika měsíci totiž bitva ztroskotala na rozdílných finančních představách mezi bojovníky (každý milion korun) a organizací.

Sivák, jenž se nedávno dočkal 27. profesionálního vítězství a stále marně hledá přemožitele, nedávno pro Sport.cz přiznal, že právě Růžička je jeden ze dvou soupeřů, s nimiž by se chtěl na domácí scéně poměřit. „V Česku jsou jen dvě jména, s nimiž by mě to bavilo - Tadeáš Růžička a Losene Keita. Je to na nich. Brzy všichni vyzyvatelé dostanou šanci se se mnou utkat. Bude jen na nich, jestli opravdu chtějí bojovat, nebo jsou to jen prázdná slova. Je to takový projekt, o kterém se brzy dozví,“ tajil ostravský „Badboy“.

Nespokojenost ale pochopitelně sílí u fanoušků, jenž si pro mimořádně talentovaného ranaře přejí zahraniční výzvy. Často se zmiňuje slavná asijská organizace ONE Championship, kde dostávají příležitosti nejlepší postojáři z celého světa. Sivákova úchvatná série sedmadvaceti zápasů bez porážky by mohla být vysněnou vstupenkou mezi elitu. Rozlučka se ale (zatím) nekoná.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články