Hlavní obsah

Stále neporažen. Český talent Sivák ohromil při debutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neporazitelnost trvá. Elitní český postojář Václav Sivák zvládl náročnou zkoušku v polské bojové organizaci KSW, kde v rámci svého premiérového zápasu zvítězil nad domácím bijcem Michalem Królikem jednoznačně na body. Pro ostravského tvrďáka se jednalo již o 26. vítězství mezi profesionály a rovněž o natažení šňůry bez porážky.

Foto: KSW

Václav Sivák a jeho premiéra v KSW.

Článek
Fotogalerie

Nabitá aréna či dav nažhavených fanoušků. Na Siváka v polských Hlivicích čekala náročná zkouška, kterou představoval neméně ostřílený domácí bijec Królik, jenž podle sázkových kanceláří i odborníků plnil v ostře sledovaném duelu roli velkého outsidera. Český talent ovšem do zápasu vstupoval v roli neporaženého, jakákoli chyba v jeho podání by tak mohla znamenat konec jedné skvostné éry.

Sivák první profesionální pád ale nepřipustil. Byť se jednalo o střet v malých rukavicích podle pravidel thajského boxu, přesto v souboji s polským tvrďákem jednoznačně dominoval. Soupeře efektivně okopával, kvalitně trefoval i horními končetinami, a dokonce ve třetím kolem jej poprvé dostal do počítání. Królik odolával, na senzační skalp ale nedosáhl. Výsledkem byla jednoznačná výhra na body v podání českého střelce, který zvládl premiéru v největší evropské MMA organizaci na jedničku.

Fanoušci tleskali, Sivákovi se ulevilo. Pod uznávanou značkou oslavil již 26. vítězství mezi profesionály, spolu s tím získal další podstatný kredit do stále začínající hvězdné kariéry. Cenné vítězství náležitě ocenila také organizace, u vytržení byli i někteří polští fanoušci, kteří před českým bojovníkem museli smeknout.

„Cítím se úžasně, žiju svůj sen. Tenhle turnaj byl jeden z největších, které jsem zažil. Tolik lidí, polští fanoušci byli úžasní. Všechno bylo dobré,“ vysvětloval s úsměvem Sivák pro InTheCagePL. „Cítil jsem, že v koncovce druhého kola už nemá tolik síly jako v prvním kole, což byla jeho chyba. Doplatil i na svou kondici. Já se vždycky snažím bojovat z celého srdce celý zápas, prostě neustále tlačím. Byl jsem agresivnější,“ měl radost lehce potlučený český bijec.

Sivák do svých statistik zapsal další cenný triumf, který se bezesporu zařadí mezi ty nejdůležitější. Český bijec navíc dal alespoň zčásti zapomenout na nedávné ne zcela povedené domácí představení na turnaji KSW 91 v Liberci, kde v titulové bitvě o prozatímní pás lehké váhy padl krajan Leo Brichta, jenž nestačil na moldavského bojovníka Valeria Mirceu.

„Krásná ukázka toho, co je thajský box. Naprostá nadvláda,“ rozplývali se fanoušci na sociálních sítích. „Výhra pro Siváka, ale také pro KSW. Organizace získala neporažený prospekt, který bude diváky bavit,“ přidal se další uživatel.

Žádný odpočinek ovšem nehrozí, Sivák se za několik týdnů chystá znovu do boje. Domácí bijec by se měl již 13. dubna znovu představit v kleci, tentokráte pod taktovkou tuzemské organizace RFA, která do Opavy přichystala titulovou obhajobu. Zatím ale není jasno, s kým se český talent popasuje.

Reklama

Související témata: