Hlavní obsah

Noční můra v Americe! Čech bojující o smlouvu v UFC smutní, jeho jízda je u konce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen se rozplynul. Česká republika se dalšího zástupce v nejprestižnější bojové organizaci světa UFC (prozatím) nedočká. Pětadvacetiletý Matěj Peňáz, který bojoval o smlouvu v populární show Dana White's Contender Series, se v kleci moc dlouho nezdržel. Američan Sedriques Dumas ho dokázal již po 47 vteřinách ukončit na škrcení.

Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

Sedriques Dumas a jeho kop na hlavu Matěje Peňáze.

Článek
Fotogalerie

Největší zápas kariéry, na který poctivě dřel několik měsíců. I kvůli aklimatizaci na tamní podmínky odletěl do Las Vegas již necelých 14 dnů před zápasem, jenomže své zápasnické schopnosti se mu předvést nepovedlo. Sen v podobě zisku smlouvy v slavné UFC nebyl z pohledu Matěje Peňáze naplněn, americké dobrodružství tak končí nezdarem. Nepomohl tomu ani nový účes.

V souboji proti Američanovi Dumasovi se vědělo, že proti sobě půjdou elitní postojáři, jenomže rychlý konec netradičním způsobem překvapil snad všechny. Po několika výstražných kopech z dálky sedmadvacetiletého rodáka z Floridy přišla první a poslední sekvence pro Peňáze, který se protivníka pokusil ohrozit svým tradičním rozkmitáním dlouhých paží. Následné vteřiny ale byly už jen pouze v režii bojovníka s přezdívkou The Reaper.

Dumas totiž po krátkém klinči ukázkovým způsobem mrštil soupeře na podlahu klece a Peňázovi nezbývalo nic jiného, než naplno prodat získané zkušenosti z několikaměsíčního kempu ve Švédsku, který spočíval právě v obraně proti strhům a práci na zemi. Český talent se sice bleskově postavil zpět na nohy, soupeř to ale potrestal se vší parádou.

Peňázovi se kolem krku začaly okamžitě svírat soupeřovy paže, které usilovaly o překvapivě rychlý konec v podobě gilotiny vestoje. Pětadvacetiletý zástupce Reinders MMA se během několika desítek vteřin dostal do nejtěžšího okamžiku ve své profesionální kariéře. Dumasova gilotina byla totiž chycena nesmírně pevně a Peňáz na to reagoval odklepáním konce zápasu. Ten přitom trval pouhých 47 vteřin.

Výraz ve tváři byl více než výmluvný, Peňáz moc jasně věděl, že takhle si boj o kontrakt v UFC nepředstavoval. Během svižného zápasu nedokázal naplno zúročit své schopnosti a o účinkování v nejprestižnější bojové organizaci si tak na nějaký čas bude muset nechat zdát. Vytáhlý ranař ale smutnit nemusí, do UFC by se v budoucnu mohl dostat přímou cestou, což se v minulosti povedlo řadě elitních bojovníků.

Česká smečka má ve Vegas ještě jedno zastoupení. O kontrakt zabojuje také Tereza Bledá, která půjde do akce 6. září. Pakliže se mladé Češce povede vybojovat smlouvu, doplní v nejslavnější bojové asociaci českou stopu v podobě Jiřího Procházky, Davida Dvořáka a Lucie Pudilové.

Reklama

Související témata: