Hlavní obsah

Nová výzva s podporou v zádech. Čekání je u konce, Češi jdou úřadovat do klece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký debut je tady. Největší evropská MMA organizace polská KSW už několik posledních desítek hodin sídlí v České republice, kde v sobotu 25. února spustí první akci na novém území. Galavečer s pořadovým číslem 79 se uskuteční na severu Čech, konkrétněji v liberecké Home Credit Areně, kam zavítá i čtveřice domácích bojovníků v čele s místním rodákem Dominikem Humburgerem. Mimo jiné se představí i dva slovenští zástupci, a také britský těžkotonážní šampion Phil de Fries, který pomýšlí na deset let starou pomstu.

Foto: KSW

Dominik Humburger (vlevo) a Jorge Bueno před turnajem KSW 79 v Liberci.

Článek

V závěru loňského roku to nevyšlo, nyní debutu polské KSW v České republice už nic nebrání. Téměř dvacet let stará organizace tak zasadí čerstvý prapor na nové území, kam přilákala i hrstku tamních bojovníků. Radost napěchovaným ochozům bude zcela jistě chtít udělat místní rodák a povoláním voják Dominik Humburger (5-0), který si zápasem na domácí půdě splní velký sen.

„Když jsem byl menší a chodil jsem do arény, tak jsem si říkal, že bych tam chtěl jednou zápasit. A je to tady. A ještě v největší organizaci v Evropě," vychutnává si jedinečný pocit sedmadvacetiletý Humburger, který se na turnaj KSW naladil již v průběhu týdne, kdy vhodil slavnostní buly před zápasem hokejového Liberce s pražskou Spartou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Z avizovaného souboje se Srbem Nemanjou Nikoličem pár dny před turnajem sešlo, náhradním soupeřem tak bude Brazilec Jorge Bueno (8-1), kterého diváci mohou znát z působení v největší česko-slovenské MMA organizace Oktagonu MMA. „Jdu si to užít, žádnej stres. Určitě se přijde podívat celá rodina, kamarádi, kluci z kasáren. Všechno možné. Fakt se na to těším, bude to bomba," říká s radostí Humburger.

Premiéra v nové organizaci čeká i na znovuzrozeného Frederica Komuenhu (2-0), který ještě před necelými dvěma lety vysedával za mřížemi věznice kvůli ublížení na zdraví. Neuvěřitelným tempem se však vplížil do světa MMA, kde si již po dvou duelech vybojoval smlouvu s evropským gigantem. „Původně jsem myslel, že je to joke. Zápasím osm měsíců a mám dva zápasy. Někdo to třeba ladí celý život," neskrýval nadšení třicetiletý český bojovník s angolskými kořeny, jenž se v česko-slovenském souboji poměří s Matyasem Viszlayem (1-0).

Těžká mise čeká i na devětadvacetiletého Davida Hoška (8-3-1), který si během necelých dvou letech vyzkouší již čtvrtou organizaci. Po Oktagonu, RFA a I Am Fighteru přichází polská výzva se zkušeným Švédem Andreasem Gustafssonem (7-1). Podruhé v řadě se v KSW představí i česká veteránka Petra Částková (6-5), jenž změří síly s Natalií Baczynskou-Krawiecovou (6-3).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW Czech Republic (@kswczechrepublic)

Slovenskou výpravu bude pro změnu reprezentovat těžká váha Tomáš Možný (1-1), který touží po druhém skalpu své profesionální MMA kariéry. Utká se s Polákem Arkadiuszem Wrzoskem (1-0), se kterým se střetl již před osmi lety v rámci kickboxerského zápasu, kdy ho dokázal porazit a získat titul NG Promotion.

Do boje půjde také přemožitel českého ranaře Michala Martínka polský střelec Daniel Omielanczuk, který se původně měl utkat s novicem v organizaci Viktorem Peštou. Posledně jmenovaného však ze zápasu odtlačil covid a dojde tedy na ryze polský souboj s Michalem Kitou. Pozornost jistě budí i osmá obhajoba titulu krále těžké váhy téměř šest let neporaženého Phila De Friese, který v rámci hlavního zápasu turnaje KSW 79 narazí na Todda Duffee.

Největší polská organizace divákům naservíruje devět zápasů, začíná se v sobotu 25. února v 19:00. Turnaj můžete živě sledovat i na stanicích Nova Action a Voyo.

Reklama

Související témata: