Hlavní obsah

Obhájeno! UFC se nových šampionů nedočkala, nabídla však nevídaný knokaut

New York

Nejprestižnější bojová organizace UFC měla na pořadu další vydání, tentokrát s pořadovým číslem 268. Také tento turnaj nabídl titulové zápasy, a sice ve veltrové a ženské slámové divizi. Žádná změna se však nekonala. Kamaru Usman si připsal další úspěšnou obhajobu, v parádní bitvě uspěla také Rose Namajunasová.

Foto: UFC

Kamaru Usman (vpravo) dokázal podruhé porazit Colbyho Covingtona.

Článek

Další úspěšnou obhajobu si připsal Kamaru Usman. Nigerijská noční můra znovu předvedla nesporné kvality a reprízu zápasu s Colbym Covingtonem opět dovedla do vítězného konce, i když s odřenýma ušima.

V prvním kole ovšem lépe působil Covington, který byl o něco nebezpečnější. Usman ovšem přepnul na jiný mód, ve druhém kole předvedl zlepšení, a dokonce nebyl daleko k ukončení. Jeho soupeř totiž čelil nepříjemným granátům a hned dvakrát šel k zemi. Covingtona to paradoxně nakoplo a třetí kolo si zřejmě ukradl pro sebe. Za zmínku stojí především závěr kola, kdy chirurgicky přesnými kombinacemi vylekal šampiona.

Skvělá jízda amerického zápasníka pokračovala. Svého soupeře totiž děsil celou řadou naprosto čistě mířených úderů a přestřelky v postoji spíše hrály v jeho prospěch. Usman v závěru čtvrtého kola čelil i tvrdým loktům. Před posledním kolem bylo patrně srovnáno a rozhodovalo tak to závěrečné.

Elitní válka ovšem nebrala konce. Během chvíle byli v problémech oba bijci a diváci se tak dostali do varu. Pár desítek vteřin před koncem zápasu zasáhl Usman soupeře prsty do oka, žádný větší vliv to však nemělo a o osudu rozhodovali až sudí. Ti se nakonec jednomyslným výrokem přiklonili k výhře Usmana, který si tak pás dokázal ustrážit.

Ženská slámová divize se nové či staronové šampionky nedočkala. Svůj pás si totiž dokázala ustrážit Rose Namajunasová, která podruhé během pár měsíců porazila Čang Wej-Li.

Foto: UFC

Rose Namajunasová (vpravo) dokázala obhájit titul.

Mimořádně vyrovnaná a napínavá partie se psala všech pět kol. Úvod zápasu sice patřil spíše Číňance, přesto otěže zápasu začala přesouvat na vlastní stranu Namajunasová, které se dařilo držet kontrolu na zemi a navíc byla nebezpečná i v postoji. Čang Wej-Li ovšem měla tuhý kořínek a s volbou vítězky to bylo hodně složité. Jeden ze sudích to viděl poměrem 48:47 pro Číňanku, avšak ostatní dva ho přehlasovali výrokem 48:47 a 49:46 pro Namajunasovou.

Neskutečný vypínák si připsal Marlon Vera. V ostře sledovaném souboji proti Frankiemu Edgarovi se dlouhou dobu schylovalo k bodování sudích, což však razantně odmítl prvně jmenovaný. Ekvádorec totiž frontkickem přesně na bradu poslal soupeře k zemi a sudí duel ukončil. I když to podle Edgara bylo předčasné.

Parádní štípaná přišla v souboji mezi Justinem Gaethjem a Michaelem Chandlerem. Podle mnohých se jednalo o jeden z nejlepších zápasů v historii UFC a není se čemu divit.

Chandler sice lépe vstoupil do zápasu a nebyl daleko od jeho ukončení. Gaethje ovšem přečkal kritický moment, od druhého kola se začal zvedat a rovněž diváky bavil povedeným výkonem, který se zkrátka musel líbit. Duel nakonec dospěl k bodování sudích, všichni tři se přiklonili k výhře Gaethjeho.

Reklama

Související témata: