Hlavní obsah

Obrovský úspěch. Oktagon mezi nejlepšími, dojde k velkému překvapení?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěch, který se rozhodně nepovede každému. Největší česko-slovenská bojová organizace Oktagon MMA znovu udělala obrovský krok vpřed a z před sedmi lety ještě neznámého hráče na poli bojových sportů se začíná stávat celosvětový fenomén. Svědčí o tom hned čtveřice zástupců v prestižní anketě World MMA Awards, kde drtivou část tvoří jména spojená se slavnou UFC.

Foto: Oktagon MMA

Česko-slovenská bojová organizace Oktagon MMA.

Článek

Vítězové ankety World MMA Awards jsou rozděleny do více než dvaceti kategorií, přičemž každý obdrží stříbrnou sošku, která se rázem promění v obrovsky ceněný úspěch. Před rokem na tuto metu dosáhl například historicky nejúspěšnější český bojovník Jiří Procházka, a sice v kategorii zápas roku proti Gloveru Teixeirovi, ve kterém vybojoval titul slavné UFC. Nyní má podobnou šanci čtveřice nominovaných z Oktagonu MMA.

Ve výběru "nejlepší organizace" figuruje právě i Oktagon, který se tak dostal do zvučné společnosti  a poměří se s titány, kterými jsou UFC, Bellator, PFL či KSW. A právě pětičlenný výběr uzavírá i domácí organizace, která se v nabité společnosti bude pokoušet o velké překvapení a také skutečně velký zázrak, neboť všech 14 předchozích ročníků s přehledem zvládla opanovat prestižní UFC.

V pětičlenné kategorii "promotér, či šéf roku" najdeme i jednoho ze dvou majitelů organizace Ondřeje Novotného. Tedy hlavní tvář, hlas a muže různých vyjednávacích procesů, který je s bojovými sporty spojen už pěknou řádku let. Do nich razantně vstoupil právě založením česko-slovenského fenoménu v roce 2016 společně se Slovákem Pavolem Nerudou.

I tady bude veden boj s opravdovou elitou. Chybět pochopitelně nemůže šéf UFC Dana White, hlavní muž Bellatoru Scott Coker, americké PFL Peter Murray či polského gigantu Maciej Kuwalski. Žádné velké překvapení se ale zřejmě konat nebude, zatím pokaždé se z prvenství radoval čtyřiapadesátiletý White.

Oktagon hlásí zastoupení i v kategorii „návrat roku", kde má slušnou šanci uspět britský bojovník John Hathaway, který se v loni v říjnu vrátil po dlouhých osmi letech zpět do klece. Bývalého nadějného bijce UFC totiž dlouhou dobu sužovaly zdravotní problémy spojené s ulcerózní kolitidou, kvůli které musel dát kariéru stranou a naopak se zaměřit na boj se sebou samotným. Další kroky po návratu tak vedly do Oktagonu, kde si šestatřicetiletý rodák z Brightonu okamžitě vybojoval vítězství a po právu drží místo v kategorii nejlepších návratů, kde mimo jiné figurují hvězdy UFC Jon Jones, Leon Edwards, Matt Schnell či Jaroslav Amosov z Bellatoru.

Další zahraniční stopa v podání Oktagonu putuje do kategorie „submise roku", kde bude chtít na samotný vrchol vystoupat dánský bojovník Louis Glismann, který předvedl nevídanou submisi v rámci květnového milionového projektu Tipsport Gamechanger proti Melvinu van Suijdamovi. A právě toto netradiční ukončení rázem obletělo celý svět a stalo se žádaným tématem i pro prestižní bojové servery. Do výběru se dostala i Mexičanka Alexa Grassová, Rus Islam Machačev, Izraelka Olga Rubinová či Nizozemec Reinier de Ridder.

Hlasování probíhá ZDE a zapojit se do něj může úplně každý.

Reklama

Související témata: