Hlavní obsah

Vémola? Ukázal, že je také jenom člověk. Terminátorův příští soupeř cítí šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hlediště nabitého areálu na pražské Štvanici sledoval počínání svého nadcházejícího soupeře. Slovenský kat z Košic Pavol Langer si tak alespoň mohl udělat obrázek o tom, co by na českého Terminátora Karlose Vémolu mohlo v říjnovém vzájemném duelu o právoplatný pás polotěžké divize platit. „Ukázal, že je také jenom člověk,“ hodnotí duel téměř dvoumetrový hromotluk, který rovněž neskrýval překvapení z ne zrovna povedeného výkonu jeho příštího rivala v duelu proti pro Argentinci Lucasu Alsinovi.

Dnes to nebyl on, hodnotí výkon Karlose Vémoly jeho příští soupeř Pavol Langer Video: Sport.cz

 
Článek

Pavol Langer. Ještě před několika měsíci nenápadný muž ve světě MMA, o kterém by ani většina odborníků rozhodně neřekla, že se vůbec někdy vyhoupne na ty nejvyšší příčky. Pomalu jistě se to ale daří. Od října loňského roku nasbíral tři výhry v řadě včetně té poslední v Německu, kde v titulové bitvě o prozatímní pás polotěžké divize přejel obrovsky favorizovaného Němce Alexandra Poppecka.

Slovenského hromotluka (bilance 12-9), který se ještě nedávno živil jako IT specialista, tak ve svých 30 letech čeká životní šance. Podceňovaného muže z klece totiž již 11. října na turnaji Oktagon 47 v Bratislavě v kleci přivítá právě Vémola, který má na svém kontě jednou tolik duelů (42 zápasů - bilance 35-7). Favorit je tedy, zdá se, více než jasný.

Karlos Vémola urval výhru. Fanoušci asi čekali víc, chyby tam byly, tohle na Langera stačit nebude, uvědomuje siVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Langer by však mohl těžit z víkendového duelu svého soka na pražské Štvanici. Ač byl Vémola v roli vůbec největšího favorita celého turnaje, přesto proti Argentinci Alsinovi vyhrál až na body. Po zápase tak rozhodně neskrýval zklamání z předvedeného výkonu. „Byly tam chyby, tohle na Langera stačit nebude," nebál se přiznat pravdu.

Skoro dvoumetrovému košickému fighterovi to pochopitelně vlilo novou krev do žil. „Nebyl to on. Nevím, jestli neměl nějaké problémy, nebo mu jen nesedl soupeř. Měl jsem ale z něj pocit, že nešel na sto procent svých možností. Já teď musím jen trénovat a uvidíme, co bude v Bratislavě. Ukázal, že je jen člověk a že může mít i slabší den. Pro mě je to určitě motor odmakat tuhle přípravu nejlépe, jak umím a pak to předvést," popisuje.

V duelu se konalo i jedno velké překvapení. Vémola se totiž po dlouhých letech ocitl na zemi na zádech. V minulosti se to nepovedlo celé řadě jeho soupeřů. „Většinou bývá stoprocentní. Soupeři se ale povedl swip a odkontroloval tři minuty z kola. Sice nedoručil žádné tvrdé údery, ale měl kontrolu. Ukázal, že i taková může být cesta," je rád urostlý Langer, který bezprostředně po skončení duelu zamířil do kulatého bojiště, kde ho čekal první staredown právě s jeho nadcházejícím sokem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nutno ale dodat, že si pořádně si oddychl také Terminátor, jenž připustil, že by v případě další porážky nechtěl v Bratislavě bojovat. „Vím, že to má Oktagon naplánovaný, ale já bych opravdu nechtěl jít po dvou prohrách do titulového zápasu. Cítil bych se jako idiot. Je to něco, co nechci. Asi bych jim sdělil, aby mi dali jiného soupeře, že na to prostě už nemám. Myslím si, že to takhle není správně. Z morálního hlediska," uvádí Vémola.

Vítězství, byť těsné, ale přišlo. Bratislava se tak v říjnu dočká titulového zápasu, který by měl z pohledu historicky prvního českého zástupce v slavné UFC, být tím předposledním před koncem kariéry. Tečka za bohatou érou přijde až v odvetě Zápasu století proti Attilu Véghovi, která se zřejmě uskuteční až v příštím roce.

Reklama