Hlavní obsah

Od počítače až do klece. Youtuber kývl na MMA. Co to je za pitomce? podivuje se McGregor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný youtuber a v posledních letech i muž, který vkročil do vod bojových sportů, znovu za sebou nechal pořádnou spoušť. Pětadvacetiletý Jake Paul totiž podepsal smlouvu se zámořskou organizací PFL, která se specializuje na MMA zápasy a od účasti kontroverzního boxera si slibuje přínos ještě větší popularity. A ta přichází takřka okamžitě, neboť na odvážného youtubera bleskurychle reagují slavná jména včetně Conora McGregora.

Foto: Mrunknownman

Kontroverzní youtuber Jake Paul. Ilustrační foto.

Článek

Během pár let se pětadvacetiletý Jake Paul stal ve světě bojových sportů hodně kontroverzní osobou. Mezi šestnáct provazů k boxerskému duelu vyzýval jedno zvučné jméno za druhým s výsledkem šesti úspěšných zářezů včetně skalpů MMA bojovníků Bena Askrena, Tyrona Woodleyho či Andersona Silvy. Mladší z bratrů Paulových ale pomýšlí mnohem dál a přichází další výzva.

Po zkušenostech z boxerského světa totiž přijde na řadu i často diskutované MMA, ke kterému se Paul uchýlí po podepsání víceleté smlouvy se zámořskou organizací PFL, kde by podle dostupných informací měl působit v nově založené divizi tzv. super zápasů. V letošním roce by se měly uskutečnit hned dva turnaje a bojovníci mají přislíbeno, že si rozdělí nejméně 50% ze zisku z prodaných PPV přenosů.

„Vím, že je to těžký sport, ale když to dokážu v boxu, zvládnu to i v MMA," řekl Paul. „Podepsal jsem smlouvu s PFL, s nejrychleji rostoucí sportovní organizací světa. Zároveň se stávám hlavní tváří nově vznikajícího projektu divize PPV Super Fight, kde si bojovníci rozdělí až polovinu tržeb za PPV přenosy. Nastolíme tím rovné podmínky 50:50," pokračoval s tím, že by dokonce měl získat v organizaci majetkový podíl.

Zámořská organizace, ve které působí i česká dvojice Martina Jindrová a Viktor Pešta, si tak v tuto chvíli mne ruce. Příchod kontroverzního youtubera, který se nebojí jít pro ostré slovo daleko, zcela jistě přinese větší povědomí o teprve pět let staré asociaci, jenž se i za tak krátkou dobu zařadila mezi ty nejlukrativnější.

O premiérovém soupeři v kleci není z pohledu Paula zatím jasno. On sám ale dlouhodobě bojuje za měření sil s legendárním bývalým bojovníkem UFC Natem Diazem, kterého při příležitosti oznámení překvapivé novinky znovu vyzval. „Nabídl jsem Nateu dva zápasy, první v boxu a po šesti měsících v MMA. Pokud ani tahle výzva neznamená, že mám opravdu koule, tak už nevím. Jsem pro to s tebou bojovat v tvém zatraceném sportu, pojďme na to," vyzval Paul legendu.

A souboj se sedmatřicetiletým Američanem, který je v tuto chvíli bez angažmá, podle všeho není nereálný. Diaz totiž po odchodu z UFC balancuje na volné noze a nabídky se mu jen hrnou. Jedna taková například přišla i z boxu holých kloubů, menší oťukávání proběhlo i s promotérem česko-slovenské organizace Oktagon MMA Ondřejem Novotným, který hledal náhradu pro Patrika Kincla za zdravotně indisponovaného Karlose Vémolu.

„Dali jsme největší nabídku podle mě v historii evropské organizace Nateu Diazovi. Myslím si, že milion euro za zápas (přibližně 24 milionů korun) ještě nikdy nikdo nenabízel. Ale nestačilo to. Navíc mu ještě neutekla ta půlroční lhůta, kdy má UFC ještě právo mu zavolat. Tím pádem ještě nemůže s nikým vyjednávat, takže člověk stejně nemůže jednat s jeho managementem," řekl Novotný ve svém vysílání.

Odvážný krok pochopitelně spustil lavinu reakcí. Směrem k Paulovi v posledních hodinách míří odezvy i od nejslavnějších MMA bojovníků. „Tupec rozdává 50% budoucích výdělků, pokud si střihne zápas v MMA? Wow. Co to je za pitomce," napsal na sociální sítě nejpopulárnější irský bojovník Conor McGregor. Jeho příspěvek byl později smazán.

„Jakeu, dej mi vědět, pokud budeš potřebovat dobrého MMA trenéra. Můžeš být jedním z mých studentů," podal pro změnu pomocnou ruku legendární Tony Ferguson, bývalý prozatímní šampion UFC v lehké váze.

Reklama

Související témata: