Hlavní obsah

Odveta Vémoly s Véghem dává smysl jen marketingově, říká Čech z UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva šampion bojové organizace Oktagonu MMA Patrik Kincl podepsal s tuzemským gigantem nový kontrakt, který mu navíc zajistil místenku na červnovém turnaji na fotbalovém stadionu v Edenu, okamžitě se začalo spekulovat, které složení titulových bitev je atraktivnější. Do popředí galavečera je totiž stavěna Odveta století mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou, která zajisté výrazným způsobem pomáhá k vyprodání stadionu. „Je to zajímavé jen marketingově pro lidi, co nerozumí MMA. Jinak to nedává smysl v ničem,“ míní v rozhovoru pro Sport.cz David Dvořák, Čech bojující v UFC a Kinclův parťák.

Odveta ztrácí na atraktivitě? Jsem zvědavý, kdo se na ten zápas nebude dívat, reaguje Attila Végh a poodhaluje taktiku na KarloseVideo: Sport.cz

 
Článek

Eden, který v době turnaje Oktagon 58 bude disponovat kapacitou zhruba kolem 27 tisíc diváků, zatím na vyprodání všech míst čeká. Lístky přitom šly do prodeje v době, kdy byla pro akci oznámena jediná bitva, a sice odveta mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Oba bijci na sebe narazí poprvé od roku 2019. „Marketingově je to zajímavé jen pro lidi, co nerozumí MMA. Insiderům ani fighterům tenhle zápas nedává v ničem smysl. Jen marketingově. Jsou to dvě velká jména, která vyprodají stadion, což je na druhou stranu super,“ přemítá elitní český bijec David Dvořák.

Střet Vémoly s Véghem znamená souboj dvou legend, které mají krátce před koncem kariéry. Terminátor dokonce naznačuje, že právě Odveta století bude jeho posledním soubojem. „Ve finále můžeme být za tenhle zápas rádi, protože přitáhne spoustu pozornosti zvenčí. Bude tady zápas, který je ze zápasnického hlediska absolutně nezajímavý, ale poutá po marketingové stránce. Ostatní bojovníci, kteří na turnaji budou mít mnohem atraktivnější zápasy a lepší soupeře, tak dostanou plné hlediště. Je to něco za něco,“ objasňuje Dvořák.

„Viděli jsme, jak dopadl první zápas. A i kdyby odveta dopadla úplně stejně, tak pro mě jako pro bojovníka, který na zápasy rád kouká, tak to moc zajímavé není. Měl bych k zápasu opravdu dost výtek, raději bych každého z borců viděl s někým jiným v jiných zápasech, ale to by marketingově nebylo zajímavé. Oktagon moc dobře ví, proč to dělá. Umí si to spočítat. Tenhle zápas byla správná volba, protože je kolikrát jedno, zda zápas bude atraktivní, ale někdy prostě potřebujete prodat místa a vydělat peníze na další akce pro bojovníky,“ míní 31letý rodák z Hořic.

Mega akce na zeleném pažitu v předchozích dnech dostala další náboj. V hlavním předzápase se totiž představí nejdéle kralující šampion organizace Patrik Kincl, který svede čtvrtou obhajobu titulu ve střední divizi proti vytáhlému ranaři Matěji Peňázovi. Kincl navíc definitivně stvrdil setrvání na domácí scéně. Košem dal mimo jiné polskému gigantu KSW.

„Společně jsme to neřešili, párkrát jsme se o tom bavili, ale spíš jsem zjišťoval, jak to vidí a tak. Finální rozhodnutí bylo na Patrikovi, já jsem do toho nezasahoval. Naopak to plně respektuji,“ usmívá se Dvořák. „Pevně věřím, že ať zůstane v jakékoli organizaci, tak to bude ze správného důvodu. Sám musí vědět, co je pro něj nejlepší. Na scéně je už dlouho. Zároveň je to i zkušený manažer, takže tyhle věci zná,“ říká Kinclův parťák, svěřenec i trenér v jedné osobě.

Další velký zápas pro Oktagon v Edenu. Patrik Kincl proti Matěji PeňázoviVideo: Sport.cz

Kinclův trhák velkou měrou pomůže k vyprodání očekávané akce, která klepe na dveře. Na jednom stadionu diváci uvidí kromě Vémoly a Végha třeba i Davida Kozmu. „Oktagon do toho neuvěřitelně šlape, čekají ho velké akce. Na naší evropské scéně má brutální jméno. Bude to velká paráda,“ je rád Dvořák, který se těší právě na další vystoupení jeho dlouholetého parťáka. „Zápas s Peňázem v Edenu je bomba, bude tu našlapaná karta. Těším se, jaké další zápasy Patrika do budoucna čekají.“

Turnaj Oktagon 58 aktuálně čítá devět zápasů, z toho dva titulové.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.