Hlavní obsah

Osudová chyba ho poslala za mříže! Potetovaný bijec po třech a půl letech poznává chuť svobody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejtěžší období má za sebou český MMA zápasník Michal Kotalík. Sedmadvacetiletý bijec se loni v prosinci po třech a půl letech vrátil z vězení, kde pykal za těžké ublížení na zdraví. Těžké časy za mřížemi se podepsaly na myšlenkách. Kotalík nejednou přemítal, zda se k bojovým sportům vůbec vrátí. Po návratu do normálního života to ovšem přehodnotil a touží se vrátit se vší parádou.

Návrat po třech a půl letech ve vězení je těžký, ví Michal Kotalík. Už chápu, že život není srandaVideo: Sport.cz

 
Článek

Píše se rok 2018. Tehdy nadějný zápasník Michal Kotalík na diskotéce bránil svojí přítelkyni, což se mu stalo osudným. Dostal se totiž do pěstního konfliktu s neznámým mužem, který měl po incidentu trvalé následky. O několik měsíců později zazvonila u Kotalíka policie, načež byl odsouzen na čtyři roky. Část trestu mu ovšem byla za dobré chování odpuštěna a nyní již sedmadvacetiletý bijec se na konci roku 2021 dostal zpět z vězení.

„Až do té doby jsem se považoval za neprůstřelného. Říkal jsem si, že se mi nic extra stát nemůže, ani soud jsem nebral vážně. Najednou jsem všechno schytal ve dvou měsících, kdy jsem dostal všechny rány od života, co šly. Už chápu, že to není žádná sranda," říká se vší vážností Kotalík.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michal Kotalík (@michalmmakotalik)

Vězeňské prostředí donutilo Kotalíka přemýšlet o budoucnosti, ta ovšem i nadále bude spojena s bojovými sporty. „Po těch třech a půl letech je to furt těžké. Stále poznávám své limity, každý další trénink mě nějakým způsobem posunuje, je tam nějakým způsobem nové dno. Svoje tělo ještě dobře neznám, vysvětluje potetovaný zápasník.

Po návratu do normálního života ovšem přišla krutá realita. „Byl jsem první dva měsíce bitej, postupně se to začalo zlepšovat. Pořád jsem tři a půl roku za těmi všemi, kteří tu celou dobu rostli. Poznal jsem hořkost reality," líčí sedmadvacetiletý autor šesti výher v MMA.

Po měsících dřiny přichází první ostrá zkouška. Kotalík se 21. května představí na turnaji OKTAGON Underground kde v boxerském souboji změří síly s Václavem Mikuláškem. „Vašek mi otestuje jak psychiku, což umí, tak ani ten zápas nebude lehkej. Oba jsme štípači, i proto si myslím, že ten zápas bude hezkej," předpovídá Kotalík, který vyhlíží i svůj další zápas v MMA.

Reklama

Související témata: