Hlavní obsah

Polák oroduje u nejvyššího: Dej mi Procházku! Jak reagoval český šampion?

Nedávný výrok českého samuraje Jiřího Procházky ho pořádně nakrkl. Polský tvrďák Jan Blachowicz, který si stále snaží vymodlit titulový souboj polotěžké váhy organizace UFC, se proto rozhodl orodovat u toho nejvyššího. Přes sociální sítě zaslal jasný vzkaz prezidentovi nejprestižnější bojové organizace Danu Whiteovi, kterého se snaží přesvědčit o titulové bitvě s českým šampionem. Netrvalo dlouho a k troufalé zprávě se vyjádřil i rodák z Hostěradic.

Foto: Gavin Porter/PORTERUFCNEWS

Jan Blachowicz by se rád dočkal další titulové šance.

Článek

Nadcházející měsíce a týdny budou ještě hodně interesantní. Polotěžké váha organizace UFC totiž stále čeká na potvrzení dalšího titulového souboje, ve kterém bude čerstvý šampion Jiří Procházka poprvé obhajovat. Hostěradický rodák sice před necelým měsícem vyslal jasný vzkaz do světa a především směrem ke Gloveru Teixeirovi, se kterým by si rád střihl odvetu, žádaná repríza ale stále nemá oficiální obrysy.

Toho se pokouší využít zklamaný Polák Jan Blachowicz, který si v předchozích dnech neodpustil pár rýpanců směrem k českému šampionovi, kterého dokonce obvinil z toho, že nedodržel samurajský kodex. „Jan je pro mě největší výzva. To byla tvá slova. Respektuji tě, šampione, ale nedodržel si samurajský kodex," napsal Blachowicz minulý měsíc.

Bývalý šampion polotěžké váhy, který touží uspořádat největší evropskou bitvu, se tak vzájemného střetu snaží domoci u prezidenta UFC Dany Whitea, kterému nyní poslal jasný vzkaz. „Žádné kraviny, žádné politika, žádné nesmysly. Dej mi Procházku a já ti dám největší zápas v historii evropského MMA. Na rozdíl od něj držím slovo," popíchl Blachowicz.

To ale nebylo vše. Rodák z polského Těšína poté uvedl fakta, která by amerického prezidenta a promotéra mohla přesvědčit. „Jsem první polský mužský bojovník, který se stal šampionem UFC. Díky tomu, co dělám, je moje jméno respektováno. Nikdy se nevyhýbám žádné výzvě. Šel jsem do UFC proto, abych fanouškům nabídl fantastické okamžiky. A hlavně, ještě nejsem hotov!" uvedl bývalý šampion, na jehož vzkaz během středečního dne reagoval i Procházka.

„Nikdy jsem ti náš zápas neslíbil. Jen jsem ti řekl, že jsi výzva, kterou chci zdolat," vyjádřil se Procházka, který zároveň přiznal, že se o podobě titulového duelu stále jedná. „Stále čekám na odpověď od Glovera Teixeiry. Glovere, pokud nemáš zájem, dej mi vědět. Chci bojovat do konce roku, je mi jedno s kým," má jasno Procházka.

Český šampion přitom teprve před několika dny odložil dlahu ze zraněné ruky a dokonce s kamarády vyrazil na trip lodí po Chorvatsku. Nyní se pomalými kroky vrací zpět do tělocvičny, kde bude příprava gradovat v závislosti na tom, zda se první obhajoba titulu uskuteční ještě v letošním roce. Jak ale sám Procházka řekl, ideálním termínem by byl konec toho letošního.

A pakliže by brazilský veterán Teixeira skutečně kývl na druhé měření sil, znamenalo by to, že by si polský tvrďák Blachowicz musel na svou šanci počkat. Některá média navíc spekulují o tom, že by rodák z polského Těšína mohl narazit na rozjetého Rusa Magomeda Ankalajeva, který v pozici trojky polotěžké váhy rovněž nemá k titulu daleko.

Reklama

Související témata: