Hlavní obsah

Pořádná změna pro českého bojovníka. V UFC se mu zranil soupeř, vedení muselo jednat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pořádnou změnou se musí vypořádat český UFC bojovník David Dvořák, kterému se zhruba devět dnů před turnajem v Kanadě změnil soupeř. Místo osmičky lehké váhy se utká s bývalým šampionem australské organizace Eternal MMA Stevem Ercegem, pro kterého se naopak bude jednat o premiéru v zápasnické „Lize mistrů“.

Foto: UNDERTAKER Team

David Dvořák vyhlíží již šestý zápas v UFC.

Článek

Informace o změně soupeře se rychlostí blesku začaly šířit sociálními sítěmi. Americký bojovník Schnell utrpěl nespecifikované zranění, kvůli kterému musel zápas proti českému ranaři odpískat. Vedení UFC tak mělo co dělat, aby aktuálně jednomu ze čtyř českých bojovníků mezi elitou našlo náhradu. A povedlo se.

Premiéru na jednom z největších letošních galavečerů okusí sedmadvacetiletý Australan Steve Erceg, jehož debut byl původně plánovaný dva týdny zpět proti Claytonu Carpenterovi. Šampion domácí organizace EMMA ale rozhodně není žádné ořezávátko. Na svém kontě má 9 výher a pouze jedinou porážku, která navíc přišla před šesti lety. Dvořák se navíc popasuje se specialistou na submise. Tímto stylem ukončil hned 6 vítězných soubojů.

Jak se rodák z Hořic vypořádá s klíčovou změnou, se ukáže již 10. června, kdy je na programu turnaj UFC 289 v Kanadě. Dvořák bude chtít přeseknout dvouzápasovou sérii bez výhry. Naposledy prohrál loni v prosinci proti angolskému zápasníkovi Manelu Kapemu, přičemž si ze zápasu odnesl i spoustu zdravotních problémů. Ty se už ale povedlo zažehnat.

Tlak před šestým duelem mezi elitou si nepřipouští. „Pro mě je to furt stejné jako, když jsem jel s bilancí 3-0. Nemám na sobě tlak. A že bych měl letět bojovat o novou smlouvu? Tyhle věci si nepřipouštím. Jdu tam vyhrát," prozradil Dvořák během nedělního ranního odletu do Vancouveru, kam ho doprovází i domácí šampion Patrik Kincl. Několik dnů před zápasem se přidá i trenérská dvojice ve složení Jan Maršálek a Jan Stach.

Reklama

Související témata: