Hlavní obsah

Prezident UFC ostře zkritizoval fotbal. Tu hru nemůžu vystát, je to sport pro netalenty, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S hodně kontroverzním názorem přišel v průběhu světového šampionátu v Kataru ředitel nejslavnější bojové organizace UFC Dana White. Ten řekl, že fotbal je podle něj sport pro „netalenty“ a že nechápe, jak zápas může dopadnout např. 3:1, když hráči střílí podle něj na tak ohromnou bránu.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Prezident UFC Dana White během tiskové konference.

Článek

Kritika nejpopulárnějšího sportu na světě se nevyplácí. Také za ni Dana White schytává na sociálních sítích řadu negativních reakcí. Podle něj existuje důvod, proč mohou fotbal hrát i tříleté děti, a nebál se ho osvětlit.

„Nemůžu fotbal vystát, myslím, že je to sport pro nejméně talentované lidi. Vždyť jen běháš a kopeš do míče,“ odsoudil šéf UFC mnoha lidmi milovanou hru. Když mu reportér dovolil oponovat, že tohle by zřejmě v Brazílii neřekl, pokračoval.

„Kámo, tohle bych řekl v každé zemi, kde se hraje zápas, a i když je síť takhle velká, je skóre jenom 3:1,“ gestikuloval. Narážel na velikost hokejové a fotbalové brány. „V hokeji máte kluky na bruslích, ne? S křivejma hokejkama, kde musí trefit puk do sítě, která je stejně velká jako brankář. To je sport, kde skóre může být 3:1,“ rozlítil se.

Reklama

Související témata: