Hlavní obsah

Procházka hlásí novinku ve svém týmu. Další zápas? Dokud to není potvrzené, jsou to spekulace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejúspěšnější český bojovník MMA Jiří Procházka vítá ve své trenérské posádce nové jméno. Do týmu přibral Jana Stacha, specializujícího se na práci na zemi. „Takového člověka jsem tam potřeboval a je to správný impuls do přípravy. O to víc mě baví na tom makat,“ popisuje hostěradický rodák, který by novice po svém boku rád vzal už na nadcházející duel v UFC. Kdy k němu ale dojde? Na oficialitu souboje zřejmě proti Brazilci Alexu Pereirovi se stále marně čeká. „Doufám, že to bude v nejbližších dnech, případně týdnech,“ poodhalil bývalý šampion polotěžké divize. Více už v našem videu.

Jiří Procházka před další zápasem v UFC rozšířil trenérský tým. Rameno drží, musí se ale učit některé pohybyVideo: Sport.cz

 
Článek

Jan Stach tak v týmu doplní hlavní trenéry Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka. Procházka si od této spolupráce slibuje zlepšení boje na zemi. „Hlavně jsem potřeboval člověka, co mi dokáže podrobně popsat můj způsob boje. Podívat se na něj selským rozumem. Jednoduše a jasně. Co nejčastěji dělám za chyby, jaké jsou možnosti a jak jim předejít,“ vysvětluje český fighter, který elitního kouče grapplingu Stacha sám před časem s nabídkou oslovil.

„Už jsme se potkávali dlouho, ale budou to zhruba dva měsíce, co jsem Honzu oslovil s tím, že bych chtěl do týmu přibrat jednoho člověka, co se opravdu specializuje na zem/wrestling. Kontaktní formu,“ líčí. „Takového člověka jsem tam potřeboval a je to správný impuls do přípravy. O to víc mě baví na tom makat. I když pravděpodobně můj další soupeř bude postojář, tak chci být připraven na jakoukoliv formu,“ přeje si Procházka.

Český bojovník o víkendu nechyběl na grapplingovém kempu v Brně, který vedl právě Stach. Tomu po Davidu Dvořákovi a Tereze Bledé přibylo na listině svěřenců další jméno ze světa UFC. „Myslím, že Jirka rád věcem rozumí, má rád, když jsou věci jasné, přímočaré a není tam moc zbytečné omáčky a komplikovaných variant. Chci mu předat principy, aby díky své kreativní povaze a tomu, jak rád některé situace řeší po svém a neortodoxním způsobem, je mohl následně vyřešit jak chce,“ popisuje trenér Stach.

Procházka tak v těchto dnech maká na svůj další zápas, který stále nemá oficiální termín. V médiích se ale spekuluje, že by si to o titul polotěžké váhy mohl rozdat na prosincovém galavečeru v Las Vegas. „Furt se někdo domnívá, všichni se ptají a mají jasno. Když se ale někde prokecne nějaká jiná informace, tak zase říkají, že to bude jinak. Dokud sám nevydám zprávu, že je to dané a potvrzené, což musí učinit především UFC, tak jsou to do té doby jen spekulace a domnívání se o něčem,“ říká.

Jasno by ale mohlo být už brzo. „Doufám, že to bude v nejbližších dnech, případně týdnech. Je to furt nahoru dolů. Řekl bych rád to, že jsme si UFC dali slovo a to platí, ale dneska, zvlášť takhle, to musí být na papíře. Já nikdy nic neberu za hotové,“ vysvětluje třicetiletý bojovník, který tak má aktuálně dost času dát stoprocentně své tělo do pořádku. Už se například může zcela spolehnout na vážně poraněné rameno, se kterým loni podstoupil operaci a při důkladnějším pohledu zblízka jsou patrné jizvy po chirurgickém zákroku.

„Všechno šlape. Strašně oceňuji, že mám čas do dalšího zápasu dát tělo naplno do kupy, i když to ty svaly po několika letech učím znovu. Jsou tu na denním pořádku kompenzační cvičení. Teď především chci zesílit. Zesílit tak, ať to v té divizi opravdu zametu. Nejde o to být mohutnější a větší, ale být funkční,“ přeje si.

Reklama

Související témata: