Hlavní obsah

Procházka je zvíře! Nic podobného jsem ještě nazažil, líčí elitní bijec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám pozval českého zápasníka Jiřího Procházku do amerického Phoenixu na kemp, který má rodáka z Hostěradic připravit na titulový zápas. Řeč je o Henrym Cejudovi, který si počínání českého bijce na společném kempu pochvaluje a rozhodně nešetření chválou.

Foto: archiv Henryho Cejuda

Henry Cejudo a Jiří Procházka během společného kempu v americkém Phoenixu.

Článek

Tři týdny, které mají českého samuraje připravit na nedůležitější zápas kariéry. Již 7. května je na programu titulový souboj v polotěžké váze UFC proti šampionovi Gloveru Teixeirovi. Procházka přípravu nechce podcenit a vydal se do amerického Phoenixu, kde se již druhý týden připravuje pod taktovkou velezkušeného Henryho Cejuda.

„Společně chceme zlepšit wrestling a grappling, což mu rozhodně pomůže v titulovém zápase. Momentálně praktikujeme tréninky na hlídání vzdálenosti a obranu proti takedownům. Už teď ale mohu říct, že Jirka je něco úplně nového. Něco, s čím jsem do této doby neměl zkušenost," netajil nadšení Cejudo v rozhovoru s novinářem Schmovem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Henry Cejudo (@henry_cejudo)

Cejudo patří nejen mezi uznávané zápasníky, ale také trenéry. „Jeho rukama" prošlo několik elitních zápasníků. „Během kariéry jsem spolupracoval s řadou kvalitních zápasníků. Když mohu jmenovat, tak například Weili Zhang, Deiveson Figueiredo nebo Jon Jones. To je opravdová elita, špička UFC. Procházka má oproti nim úplně jinak nastavenou hlavu, je to zvíře," pokračoval pětatřicetiletý rodák z Arizony.

„Má v sobě ohromné sebevědomí. To jsem nikdy předtím u nikoho neviděl, je nádherné to sledovat. Žasnu nad jeho sebedůvěrou a stylem boje. Příští týden se k nám připojí i Jon Jones a i on Jiřímu pomůže s přípravou. Bude vzrušující to sledovat," dodal bývalý dvojnásobný šampion UFC.

Procházka si během neděle dopřál volno a společně s trenérským týmem vyrazili do Los Angeles, kde se mimo jiné setkali i s legendárním boxerem Mikem Tysonem. Další zážitek, na který český bijec rozhodně jen tak nezapomene.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.