Hlavní obsah

Procházka nemá o mstitele nouzi. Jsem otevřený všem směrům, vysvětluje. Kdy by mohl obhajovat titul?

S pásem šampiona UFC přichází pro českého zápasníka Jiřího Procházku řada povinností. Jedna z nich představuje povinné obhajoby titulu. Bezprostředně po titulovém duelu proti Gloveru Teixeirovi se proto začalo spekulovat nad jménem soupeře pro první střežení trůnu krále polotěžké váhy. O tuto šanci se hlásí hned několik zájemců, touha sestřelit rozjetého českého šampiona je obrovská. „Jsem otevřený všem směrům, uvidíme, jak se karty vyloží na stůl. Podle toho se vybere ta nejlepší možnost,“ vysvětluje situaci Procházka.

Kdo bude dalším soupeřem šampiona Jiřího Procházky v UFC? Jak probíhají jednání? Video: Sport.cz

 
Článek

Situace v polotěžké váze je hodně zamotaná. O titulovou šanci se hlásí celá řada zájemců, o konkrétním jméně protivníka se teprve bude jednat. „Co nám UFC vybere a co domluvíme, to bereme. Už ale víme, že je to světová topka. Máme titul a každá bitva bude titulová," připomíná trenér Jaroslav Hovězák.

„Nabízí se víc variant, v tuto chvíli to ale necháváme být, užíváme si oslav a dnů volna," prozradil druhý z trenérů Martin Karaivanov, který má přesto v hlavě ideální termín první obhajoby. „Určitě se budeme snažit, aby to bylo na podzim. Myslím si, že i UFC nás do toho bude tlačit. Nebude čas to odkládat třeba rok. Podzim je ideální čas obhajovat a příští týden začneme řešit," konstatuje bývalý zápasník.

Teď si užiju, že pás je doma! Na zápas se podívám později, možná ještě kritičtěji, říká Jiří ProcházkaVideo: Sport.cz

O největší pozornost se hlásí bývalý šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz, který českého zápasníka několikrát k vzájemnému měření síl popíchl.

„Mám rád výzvy a největší výzva, která teď připadá v úvahu, je Blachowicz. Po zápase jsme prohodili pár slov, on je k našemu duelu hodně nakloněný," potvrdil Procházka. „Je to jedno. Je to tak, že jsme se dostali na trůn a budeme bojovat s těmi nejlepšími na světě," doplnil Hovězák.

Jedním z lákadel pro první titulovou obhajobu je turnaj UFC v Praze. K tomu by mohlo dojít právě v případě souboje s polským tvrďákem Blachowiczem. „Věřím, že by to takhle mohlo být, proč ne. Můj postoj je takový, že je mi jedno kde a před jakými diváky budu zápasit. Byl bych ale rád, kdyby to bylo v Česku," připustil rodák z Hostěradic.

Zapomenout se nesmí ani na bývalého krále polotěžké váhy Glovera Teixeiru, který by si milerád střihl odvetu. „Jsem otevřený všem směrům, uvidíme, jak se karty vyloží na stůl. Podle toho se vybere ta nejlepší možnost," nezavrhl tuto možnost čerstvý šampion.

Reklama

Související témata: