Hlavní obsah

Rána pro MMA v Edenu. Kincl je ze hry, došlo k nečekané rošádě

Pořádný otřes zažívá blížící se turnaj organizace Oktagon MMA na fotbalovém stadionu v pražském Edenu, kde se největší tuzemská akce bojových sportů uskuteční již 8. června. Z titulové obhajoby vinou zdravotních problémů nejprve odstoupil úřadující šampion Patrik Kincl, pod otevřeným nebem se přitom nepředstaví ani Kinclův očekávaný soupeř Matěj Peňáz. Druhý jmenovaný se měl postavit náhradníkovi souboje Vlastu Čepovi, došlo ale k neshodám při domluvě o zápasu.

Foto: Oktagon MMA

Šampion organizace Oktagon MMA ve střední váze Patrik Kincl. Ilustrační foto

Článek

Hotové zemětřesení přesně dva týdny do nejočekávanějšího MMA turnaje na česko-slovenském území. Potvrdily se totiž spekulace o špatném zdravotním stavu šampiona střední váhy Patrika Kincla, jehož čtvrtá obhajoba titulu divize do 84 kilogramů se odkládá na některý z dalších galavečerů. 34letý rodák z Hradce Králové se tak na velkolepé akci v Edenu nepředstaví.

„Nedá se nic dělat. Patrika postihlo nepříjemné zranění, které sice dokázal vyřešit, ale bohužel dostal infekci, kterou do plánovaného termínu vyřešit nedokáže,“ informuje o náhlé změně pro galavečer s pořadovým číslem 58 spoluzakladatel Oktagon MMA Ondřej Novotný. „V aktuálním stavu nejsem schopen jet přípravu na zápas. Musím se soustředit na to, abych to ze sebe dostal,“ věří v lepší zítřky šampion Kincl.

To ale není zdaleka vše. Vypadalo to, že Kinclovo místo stejně jako na konci loňského roku zaujme oficiální náhradník souboje ostřílený Slovák Vlasto Čepo, díky čemuž by na pátý pokus konečně došlo k realizaci proti českému rivalovi Matěji Peňázovi, který se měl původně popasovat právě s Kinclem. Překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat, i tato bitva zmizela v prachu.

Došlo totiž k neshodě na podmínkách o zápasu, přičemž Peňáz trval alespoň na bitvě o prozatímní pás. „Čepo je do zápasu připraven nastoupit podle dohodnutých a oznámených podmínek, Peňáz tento zápas nakonec shodil ze stolu,“ informuje organizace. Už dopředu bylo totiž oznámeno, že pokud má dojít k souboji mezi Peňázem a Čepem, bude se jednat o klasický zápas třikrát pět minut bez nároku na jakýkoli titul. Ze hry jsou tak oba aktéři původního složení titulové bitvy ve střední váze.

„Když jsem se dozvěděl o Patrikově zranění, měl jsem jen jednu podmínku, a sice, že budu bojovat o prozatímní titul. Trval jsem na tom. Čepo ale nechtěl, chtěl jít klasický zápas,“ povídá zklamaný Peňáz na sociálních sítích. „Tlačil jsem na Oktagon, aby mi našli jiného soupeře, který by si to se mnou dal. Oslovili hodně bojovníků, ale nabídku nikdo nepřijal. Vzešlo z toho, že zápasit nebudu. Štve mě to, protože jsem odjel celou přípravu a byl jsem kvalitně připravený.“

Diváci by se naopak mohli dočkat alespoň v záloze připraveného slovenského bojovníka Čepa, současné pětky střední váhy, jemuž se v tuto chvíli hledá adekvátní soupeř. Nedá se ale očekávat, že by organizace za tak krátkou dobu sehnala některé atraktivní tuzemské jméno. Pošilhávat patrně bude spíše směrem do zahraničí.

Pro turnaj Oktagon 58 tak v tuto chvíli zůstává jediný titulový zápas, a sice Odveta století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Terminátor bude při své plánované derniéře v kleci hájit pás šampiona v polotěžké divizi. Rivalovi má navíc co oplácet, v roce 2019 proti němu drtivě padl po 127 vteřinách boje. Lístky na největší domácí MMA akci jsou stále v prodeji.

Oktagon 58: Vémola vs. Végh

V sobotu 8. června 2024 se na fotbalovém stadionu v pražském Edenu bude konat „Odveta století“ mezi Karlosem VémolouAttilou Véghem. Dvě legendy českého a slovenského MMA se spolu podruhé utkají o titul šampiona polotěžké váhy organizace Oktagon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.