Hlavní obsah

Risk za cenu milionů. Českému bojovníkovi se ulevilo. Už se to nesmí opakovat, pokáral se

Spadl mu kámen ze srdce. Český bojovník David Kozma dokázal před domácím prostředím na turnaji Oktagon 40 v Ostravě odčinit porážku z konce loňského roku, kdy po dlouhých čtyřech letech přišel o pás šampiona veltrové váhy. Nyní si úspěšným zářezem vybojoval postup do čtvrtfinále milionového projektu Tipsport Gamechanger, který jak sám přiznal, málem musel hodit kvůli zdravotním problémům za hlavu. „Bylo to namále,“ řekl Kozma, jenž se v dalších bojích utká s Francouzem Alexem Lohorém.

Reakce Davida Kozmy na Lohorého ve čtvrtfinále? Jeden z nejlepších zápasů, co můžou diváci dostat! Video: Sport.cz

 
Článek

Z celkových osmi osmifinálových duelů byl Kozma vůbec největším favoritem na postup. Polský soupeř a šampion Lukasz Siwiec ale zaplněnou arénu překvapil, a dokonce nebyl daleko od senzace. Ve třetím kole například chytil soupeře do škrcení, které se na první dobrou zdálo těsně před odklepnutím.

„Měl to dobře chycené, ale už jsem cítil, že se utavuje a tahá to ze všech sil. Říkal jsem si, že ho nechám vyšťavit. Naštěstí byl už slabej. Kdyby to bylo v prvním kole, tak by to asi utáhl, ale naštěstí to bylo až ve třetím," líčí Kozma, kterého tradičně hnala za vítězstvím bouřlivá atmosféra.

David Kozma vyhrál, ale s výkonem spokojený nebyl. Do zápasu málem vůbec nenastoupilVideo: Sport.cz

Vyrovnaná bitva se nakonec rozhodovala v maličkostech. Třicetiletý český bojovník jí nakonec urval poměrem 2:1 na body. „Strašně se mi ulevilo. Nejsem ale spokojený se svým výkonem. Udělal jsem chybu, kde mi nasadil škrcení, které měl dobře chycené. Příště se to nesmí opakovat, musím se ponaučit z chyb," uvědomuje si.

Projekt Tipsport Gamechanger, kde vítěz inkasuje v přepočtu až 7 milionů korun, se málem obešel bez jeho účasti. „Nechci úplně konkretizovat, ale měl jsem nějaké zranění. To je ale v každé přípravě. Teď mě to ale omezilo. Bylo to namále. Měl jsem v plánu to odmávat, ale naštěstí jsem se rozhodl trénovat s omezením. Risknul jsem to a do zápasu jsem šel i takhle," popisuje trable.

Po zdolání polské překážky přichází další výzva. Kozma se totiž se zbylou sedmičkou postupujících do čtvrtfinále odebral k losování čtvrtfinálových dvojic, kde s číslem „8" už neměl na výběr. Jediným volným soupeřem totiž zůstal Francouz Alex Lohoré.

Překvapení! Maté Kertész na úvod pyramidy Tipsport Gamechanger prohrál, ukončil ho Němec GrabinskiVideo: Oktagon TV

„Původně jsem nevěděl, co jaké číslo znamená. Když jsem odcházel z pultu, tak mi Toušák (rozhodčí Pavel Touš - pozn. red.), řekl, že jsem si vybral to nejlepší možné číslo. Asi to taky úplně moc nevěděl, co to znamená. Vyšlo to takhle, ale je mi jedno s kým půjdu. Jestli to chci vyhrát, tak stejně musím všechny porazit," doplnil Kozma.

Reklama