Hlavní obsah

Ruská organizace přivítala Slováka Borárose. Je mi jedno, co o mně lidé říkají, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažívá nejtěžší období kariéry. Vždyť Gábor Boráros před lety patřil k nejnadanějším bojovníkům česko-slovenské bojové scény, jenomže kvůli sázkařskému skandálu je téměř rok bez zápasu a ztracené fanoušky si příliš nezískal ani kontroverzním odchodem do elitní ruské organizace ACA. Jak ale sám říká – je mu jedno, co o něm lidi říkají. „Nemám žádné sponzory, nikdo mi nepomůže,“ trápí se bojovník organizace Oktagon MMA.

Foto: Fabriq MMA

Slovenský bojovník Gábor Boráros

Článek

Sázkařský skandál spojený s jeho osobou mu udělal pořádnou čáru přes rozpočet. Od Borárose se rázem odklonili sponzoři, ale také organizace, které nechtěly v průběhu vyšetřovacího procesu nabízet možnost zápasu. Bijec maďarského původu se tak ocitl v prekérní situaci, v níž zvolil odchod do ruské organizace ACA.

„Momentálně je to tak, že nemám žádné sponzory, nikdo mi v tuhle chvíli nepomůže. Jsem na všechno úplně sám, nikdo mě nepodporuje finančně. Oktagon mi něco poslal, ale nestačilo to na pokrytí mých výdajů,“ řekl na sociálních sítích. „Bude to pro mě těžká příprava, rozhodně to nebude jednoduché. Ale nevzdám se, jako nikdy v životě. Jdu bojovat,“ motivuje se.

Foto: Archiv Gábora Borárose

Gábor Boráros s novou smlouvu ruské organizace ACA

„Je mi jedno, co o mně lidé říkají, kdo má o mně špatné a kdo dobré mínění. Naprosto zbytečně píšou zlé věci. Chtějí mi dělat zle. Ale vím, že ne všichni jsou špatní, a přesně vím, jak to funguje. Pokud je někdo opravdový fanoušek, bude se mnou, i když se nedaří,“ tvrdí Boráros, který naposledy bojoval 25. února loňského roku v organizaci Fabriq MMA.

31letý bijec je přesto i nadále členem organizace Oktagon MMA, která mu i díky dobrým vztahům z minulosti umožnila odejít směrem do Ruska, a to navzdory rizikům, které Borárosovi sdělila. Na prodloužení smlouvy, jež skončí v dubnu, to nevypadá. Slovák by naopak měl zamířit do organizace RFA, kde se nedávno ujal moderátorské role.

„U nás bude mít zápas až v době, kdy mu vyprší smlouva s Oktagonem. Předtím ho stavět nebudeme, počkáme si,“ potvrzuje Boris Marhanský, spoluzakladatel organizace RFA, který naznačil, že by se Boráros mohl jako bojovník ukázat už na turnaji v maďarské Budapešti.

Boráros, jenž si loni vyzkoušel i reality show Survivor, se novým kontraktem pochlubil na sociálních sítích. Musel si ale počkat na druhou verzi, neboť na té předchozí došlo k chybně napsanému jménu (Gábor Borasos namísto Gábor Boráros). „Už je tam Boráros,“ těšilo jej. Příspěvek vzápětí přesdílel i jeho nový „chlebodárce“.

Zápasení v ACA, kde mimo jiné působí i jeho krajan Tomáš Deák, mu na druhou stranu dává jedinečnou příležitost, jak se zvednout po finanční i bojové stránce. V tuto chvíli se spekuluje, že poprvé pod novou značkou nastoupí již na galavečeru v březnu.

Šance na výraznější průlom se mu ale nedávají. „Zahraniční bojovníky vozí spíše na porážku. Ne vždy, ale většinou. Upřímně si ale nedokážu představit, co tam Gábor bude dělat. Není to nijak super bojovník, spíše showman. Hlava mi ten jeho krok nebere, ale přeji mu, aby se mu dařilo. Třeba překvapí,“ přemítá nad situací Martin Wodecki, manažer, jenž před válkou mezi Ruskem a Ukrajinou působil v ruské organizaci RCC.

S jeho názorem souhlasí také Attila Végh. „Většinou, a je to jen můj názor, když tam vezmou nějakého cizince, tak ho tam berou spíše jako potravu pro své zápasníky,“ prozradil příští vyzyvatel Karlose Vémoly pro TV JOJ.

Reklama