Hlavní obsah

Ruská vojenská invaze ho přiměla ke změně! Český bijec se ale domů nevrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohledně budoucnosti českého MMA zápasníka Michala Martínka je jasno. Bývalý šampion těžké váhy organizace OKTAGON MMA, který naposledy působil v ruské ACA, se nyní přesouvá směrem do polské KSW. Bijec přezdívaný Černovous si premiéru odkroutí 18. června, kdy ho čeká souboj s Filipem Stawowym.

Foto: Oktagon MMA

Michal Martínek mění ruskou ACA za polskou KSW.

Článek

Ruská vojenská invaze udělala čáru přes rozpočet i v bojových sportech. Své by o tom mohl říct český MMA zápasník Michal Martínek, který po odchodu z ruské organizace ACA hledal jiné angažmá. V zemích, kde se válčí, zkrátka zápasit nechtěl.

„Ve světě se děje to, co se děje. Nechci létat do destinací, kde jsou takové konflikty a kde je každý den všechno jinak. Dělám kroky u uzavřeného stolu na dálku, kde podnikáme nějaké možnosti. Komunikace je také trochu náročná, nejsme jediní, kteří to řeší. I proto se to natahuje," sdělil Martínek v březnu.

S odstupem necelých tří měsíců je o budoucnosti českého obra jasno. Novou destinaci představuje Polsko, konkrétněji věhlasná organizace KSW. Ve hře přitom byl i návrat do největší česko-slovenské organizace OKTAGON MMA, kde dosáhl i na titul těžké váhy.

„Ahoj lidi, mám před sebou nové výzvy a nové zážitky. Zvolil jsem KSW, protože tohle si prostě chceš jako fighter zažít," informoval Martínek na svých sociálních sítích.

Dvaatřicetiletý rodák z Prahy by se měl poprvé v akci ukázat již 18. června, kdy je pro něj připraven souboj s nováčkem Filipem Stawowym. Polský tank má ve svých pětadvaceti letech za sebou podobné množství zápasů, z celkových jedenácti soubojů hned osm ukončil před limitem. Podobnou bilancí se však pyšní i český bijec.

Martínek v ruské ACA nastoupil do tří zápasů, z nichž vyhrál jedinkrát. V prvním souboji nestačil na obrovitého Daniela Jamese, poté na body přelstil Litevce Tomase Pakutinskase. Druhý nezdar přišel koncem loňského roku, kdy český obr prohrál s Denisem Smoldarevem po 34 vteřinách. Jaká bilance bude platit v nové organizaci?

Reklama

Související témata: