Hlavní obsah

Ruské peklo Slováka Borárose. Zažil mrazy a hodně krutou premiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se předpokládalo, tak se také tak stalo. Slovenský bojovník MMA Gábor Boráros zažil v ruské organizaci ACA hodně krutou premiéru, neboť zápas s velezkušeným domácím bijcem Maratem Gafurovem odklepal již po necelých třech minutách boje. Klíčem k úspěchu byla páka na ruku a Boráros skončil s bolestivým výrazem ve tváři.

Foto: Oktagon MMA

Slovenský MMA bojovník Gábor Boráros na archivním snímku.

Článek

Na 31letého slovenského bojovníka čekalo v mrazivé Moskvě nejen počasí pohybující se na bodě mrazu, ale také přetěžká zkouška, kterou představoval o osm let starší domácí bijec Marat Gafurov, bývalý šampion asijské organizace ONE Championship. Slovákovi maďarského původu se proto moc šancí na úspěch nedávalo, předzápasové prognózy se navíc potvrdily do puntíku.

Sotva duel začal, okamžitě se šlo na zem. Zaskočený Boráros totiž nezachytil soupeřův rychlý výpad pod nohy, díky čemuž se začala psát první kapitola nešťastného průběhu boje, který připomínal hru kočky s myší. Gafurov působil svěže a odhodlaně. Bez větších potíží si na podlaze klece našel pozici k tvrdému dobíjení, u nějž dokonce hrozil konec zápasu. Ten snad i zázrakem nepřišel.

Boráros ovšem věděl, že to s ním nevypadá vůbec dobře. Z těžké pozice se málem dokázal postavit zpět na nohy, jenomže to se mu následně paradoxně vymstilo. Gafurov si počkal na soupeřovu chybu, díky níž vykouzlil fantastickou páku na ruku, kterou natáhl do takového úhlu, při němž to slovenský bijec musel s bolestivou grimasou ve tváři raději odklepat. Duel přitom trval pouhé 2 minuty a 55 vteřin.

Ruská „Kobra“, která se do klece vrátila po téměř dvou letech, zažila premiéru v domácí organizaci jako hrom. Gafurov nedal slovenskému nájezdníkovi v moskevském prostředí ani čuchnout, Borárosova výprava do nehostinného prostředí tak dopadla hodně neslavně. Bývalý šampion projektu Oktagon Výzva soupeře sice stačil několikrát zasáhnout, jednalo se ale pouze o obranné údery ze zad.

Boráros se tak po více než roční pauze od zápasení musí smířit s jedenáctou kariérní porážkou, z posledních šesti duelů vyhrál pouze dvakrát. Do rodné země se tak vrací s nepořízenou, k rychlému nezdaru patrně vedly i zdravotní problémy. Před zápasem vůbec nebylo jisté, zda mu tyto trable vůbec dovolí do klece nastoupit.

Reklama

Související témata: